CHP'DEN BASIN AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Sapanca İlçe Başkanlığı, Sapanca sahilindeki yangın, kafelerin kapanış saatlerinin yeniden düzenlenmesi ile çocuk istismarı ve cinayetleri konusunda basın açıklaması yayınladı.

SAHİLDEKİ YANGIN

Sapanca sahilindeki 10 dükkanın kundaklanması sebebiyle esnafa geçmiş olsun dileklerinde bulunulan açıklamada, "Sapanca sahilinde yaşanan üzücü şüpheli yangın olayını büyük bir üzüntüyle karşılıyoruz. Bizi tek sevindiren kısım büyük mücadele veren itfaiye çalışanlarımızın ve vatandaşımızın tek bir teline dahi zarar gelmemiş olmasıdır. Mağdur olan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diler, mağduriyetlerinin giderilmesi ve olayın biran önce yetkililer tarafından açıklığa kavuşturulması için işin takipçisi olacağımızı kamuoyunla paylaşmayı borç biliriz" ifadeleri yer aldı.

KAFELERİN KAPANIŞ SAATLERİ

Sapanca'nın turizm ilçesi olduğu ve kafelerin kapanış saatlerinin yeniden düzenlemesinin gerektiğinin ifade edildiği açıklamada, "Sapanca Belediyesinin

kafelerin gece kapanış saatlerini 01:00 olarak belirlemesi, Kırkpınar Bağdat Caddesindeki işletmeciler ve vatandaşlara mağduriyet yaratmaktadır. Kırkpınar yazlık konutların yoğun olarak bulunduğu bir turizm bölgesi. Burada kafeler özellikle geceleri iş yapıyor. İnsanımız da geceleri kafelerde oturmak istiyor. CHP İlçe Başkanlığı olarak bu kararın tekrar gözden geçirileceğini ümit ediyoruz" denildi.

ÇOCUK İSTİSMAR VE CİNAYETLERİ

Her güne yeni bir çocuk istismarı ve cinayeti haberi ile başlandığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu tablo ile utanç verici günlerden geçmekteyiz. Gün geçtikçe Türkiye'de yaşanan çocuk istismarı ve cinayeti gerçeğinin ne kadar korkunç boyutlara ulaştığını görmekteyiz. Bunu, Eylül ve Leyla yavrularımızın vahşice öldürülmeleriyle daha derinden hissettik. İnsanlığın partisi, dili, dini, ırkı yoktur ve istismar insanlık suçudur. Çocuklarımız geleceğimiz, onları korumak hepimizin göreviyken susmak, buna sessiz kalmak suça ortak olmak demektir. Dolayısıyla çocukların gelişimini eğitimini ve geleceğini garanti altına alan yasal düzenlemeler el birliği ile yapılmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak geçtiğimiz dönemlerde de bu işin peşinde olduğumuzu ve bunlara rağmen mecliste verdiğimiz mücadelelere karşılık 'Küçüğün rızası', 'Bir kere olması karalamak için gerekçe olamaz' gibi duymaktan utandığımız talihsiz açıklamalarla yüzleşmek zorunda kaldık. Bilinmelidir ki ailelerinin biricik kıymetli evlatları ve ülkemizin geleceği bizlerin sorumluluğu altındadır. Yaşanan acı ve üzüntüleri yürekten paylaşıyor, Cumhuriyet Halk Partisi Sapanca İlçe Başkanlığı olarak her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz."