CEVİZ FESTİVALİ BU YIL DOLU DOLU

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan, "Sapanca Kurtköy Taze Ceviz Festivali" sanat, eğlence, sağlık ve tarım içeriklerini vatandaşlarla buluşturacak.

Sapanca Kaymakamlığı, Sapanca Belediyesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Sakarya Ziraat Odası'nın katkılarıyla tertip heyeti tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan,  "Sapanca Kurtköy Taze Ceviz Festivali" sanat, eğlence, sağlık ve tarım içeriklerini vatandaşlarla buluşturacak.

Tertip heyeti tarafından yöresel turizm ürün çeşitliliğini arttırmak, bölge tanıtımına katkı sağlamak, sağlıklı yaşam ve bölgenin en önemli lezzeti Sapanca Cevizi'ni dünyaya duyurmak için çok özel bir program hazırlandı.

SUNUMLAR

Festival kapsamında 3 gün boyunca sağlıklı beslenme ve kalp sağlığı üzerine uzman doktorlar ile tarımsal kalkınma ve zirai sorunlar üzerine ziraat mühendisleri sunumlar gerçekleştirecek.

EĞLENCE

Festivalde, tiyatro gösterilesi, çocuklar için Karagöz-Hacivat ve meddah oyunları sergilenecek, çocuk oyun alanları, at biniciliği, kamp alanları gibi tüm yaştan ve kesimden bireyler için alanlar bulunacak.

KONSER VE ETKİNLİKLER

16 Ağustos Cuma akşamı özgün sesi ve yorumu ile "Ben Yoruldum Hayat " adlı şarkısıyla gönüllerde taht kuran Mümin Sarıkaya sevenleri ile buluşacak. Aynı zamanda Sapanca'mızın yetiştirmiş olduğu sanatçılardan Çakır Ziver Özkan'da aynı gün sevenleri ile buluşacak.

Festivalde ayrıca; 17 Ağustos'ta ney dinletisi daha sonra ise kum sanatçısı Ramazan Yumrutepe'nin kum gösterisi sunumu düzenlenecek daha sonra 17 Ağustos depremi anma etkinliği gerçekleşecek.

18 Ağustos akşamı Karadeniz'in duayen sesi Ayhan Alptekin "Karadeniz Tavernası 3 adlı yeni albümündeki eserleri Sapancalılar için seslendirecek.

YARIŞMALAR

Festivalde her yıl olduğu gibi bu yılda En Güzel Ceviz Yarışması ve En Güzel Ceviz Bahçesi yarışmaları düzenlenecek.

Yöresel tatlarımız olan Karalahana yemeği ve Mısır ekmeği yarışmaları yapılacak.

BAŞVURULAR

İlçemizden yarışmalara katılmak, sponsor olmak yada stant kiralamak isteyen vatandaşlarımız ise 0534.065 92 21 nolu telefondan bilgi alabilecek.