ÇETİN, AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI

Can Cengiz Çetin, AK Parti'den Sapanca Belediyesi Başkan Aday Adayı oldu.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Sapanca Koordinatörü Can Cengiz Çetin, görevlerinden istifa ederek Sapanca'dan aday adayı oldu.

Kalabalık bir grupla Sapanca İlçe Teşkilatına gelen Çetin, başvuru evraklarını İlçe Başkanı Yunus Gümüşel'e teslim etti.

Belediye Başkan Aday Adayı olmak için AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği'nden 12 Kasım itibariyle istifa ettiğini belirten Çetin, "Neden aday adayı oldum? Turizm sektöründeki 30 yıllık birikimimi ilçemiz için kullanmak istiyorum. Sapanca adı, ilçenin çok önünde olan bir isim. İlçemizi adına yakışır bir konuma getirmek, büyük projeleri hayata geçirebilmek, ilçemizi, turizmde, sporda, eğitimde ve süs bitkiciliği yani tarımda lider bir ilçe yapmak, ilçemizdeki belediyeciliğin varlığını hissettirecek projeleri hayata geçirmek, turizm destinasyonu haline getirmek için aday adayı oldum. Zor bir göreve talip olduğumu biliyor, bana destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Cengiz Çetin'le 2 dönemdir birlikte çalıştıklarını belirten İlçe Başkanı Gümüşel, "Cengiz Çetin sevdiğim saydığım Sapanca'nın kıymetli büyüklerinden biri olmasının yanında 2 dönemdir AK Parti Sakarya İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Sapanca İlçe Koordinatörüdür. Birlikte güzel çalışmalar gerçekleştirdik. Kendisine çıkmış olduğu bu yolun hayırlı olmasını temenni ediyor başarılar diliyorum" diye konuştu.

CENGİZ ÇETİN KİMDİR?

1960 yılında İzmit'te doğan Çetin halen Sapanca'da ikamet etmektedir. İlk, orta, lise tahsilini Adapazarı'nda tamamlayan Çetin, 1984 yılında Uludağ Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünden mezun oldu. Askerlik görevini 85-87 yılları arasında yedek subay olarak tamamlayan Çetin, çalışma hayatına ise 1987 yılında Taksim Otelcilik A.Ş.'de başladı. 1990 yılında İstanbul Taksim Tur iç turizm müdürü, Sapanca (Vakıf) Oteli'nde müdür yardımcılığı ve genel müdürlük görevlerinde bulundu. 2000 yılında Side Tatil Köyü, 2004 Yılında Kocaeli Grand Yükseliş Otel, 2008 Yılında Horus Paradise Otellerinde genel müdür olarak görev yaptı. 2012 yılından bu güne ise Kocaeli The Ness Termal Hotel deki genel müdürlük görevine devam etmektedir. AK Parti Sakarya 5. ve 6. İl kongrelerinde Fevzi Kılıç başkanlığında yönetim kurulu üyesi seçilen Çetin, 2 dönemdir bu görevinin yanında il başkan yardımcılığı görevini yürüttü. Sapancaspor ve Sakaryaspor'da çeşitli dönemlerde yönetim kurulu üyeliği yaptı. Evli ve 2 çocuk babası olan Çetin, iyi derecede Almanca biliyor.