CENGİZ ÇİÇEK: ''SAPANCA 'DEĞİŞİM ŞART' DEDİ''

31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap eden Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Cengiz Çiçek, "Sapanca artık 'Değişim Şart diyor" dedi.

"DEMOKRASİ MÜCADELESİ"

Halk Eğitim Merkezi önündeki toplantının açılışında konuşan CHP Sapanca İlçe Başkanı Nuray Dikmen, "Bu akşam buraya Demokrasi şöleni yaşamaya ve bir zaferi kutlamaya geldik. Çok yoruldunuz biliyorum ama inanın 31 Mart akşamı bu zaferimizi taçlandıracağız. Evet zafer diyorum. Çünkü esas zaferin bu seçim süreci boyunca yapılan Demokrasi mücadelesi olduğunu düşünüyorum" dedi.

"SANDIĞA SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Konuşmasına teşekkür ederek devam eden Dikmen, "Ben buradan hepinizin huzurunda aylardır yağmur, çamur, soğuk demeden gece gündüz özveri ile çalışan bütün Cumhuriyet Halk Partili ve İyi Partili yol arkadaşlarıma ve emek veren tüm Sapancalılara çok teşekkür ediyorum. Evet yoruldunuz, yorgunuz biliyorum, pek çok haksız saldırıya, maddi ve manevi sıkıntılara katlandık ama iki günlük daha işimiz kaldı. Öncelikle herkesin sandığa gitmesini ve oy kullanmasını sağlayacağız ve sonrada oylarımıza, demokrasiye ve sandığın namusuna sahip çıkacağız. Partili ve partisiz bütün sandık görevlilerimiz hazırlar. Şimdiden onlara bu özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Kışın son günlerini yaşıyoruz Pazar akşamı baharın müjdesini hep beraber vereceğiz" diye konuştu.

"SAPANCA'DA İNŞALLAH ÇİÇEKLER AÇACAK"

İYİ Parti Sapanca İlçe Başkanı Burhan Arıkan konuşmasında, "Sonu bahar diyeceğiz ve Sapanca'da inşallah çiçekler açacak. Önümüzdeki 5 yılda da bu çiçeğin meyvelerini tüm Sapanca toplayacak" ifadelerine yer verdi.

MİSYON KAZANSIN

Projeleri hakkında bilgiler veren Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Cengiz Çiçek, "Şapka koysak kazanır diyorlar. Bizde şapkayı koyan değil misyonu olan kazansın diyoruz. 5 ay boyunca 960 tane irili ufaklı işletme dolaştık. 10 bin tane insanımıza ulaştık. Tüm projelerimizi bu vatandaşlarımızın taleplerine göre oluşturduk. Bu projeler halk tarafından oluşturulmuş olmazsa halk sahip çıkmaz. Projeleri kalemi kağıdı elimize alıp kendimize göre uluştursak o projenin kimseye bir yararı olmaz, hiçbir fayda sağlamaz" dedi.

"DEĞİŞİM ŞART"

"Sapanca 'Değişim Şart' dedi" diye konuşmasına devam eden Çiçek, "Hazineye ait araziler kesinlikle satılmayacak. Tepebaşında 3.5 dönüm yer satıldı, Göl Mahallesi'nde seyir terası yapıldı. Burada çay 7 TL. Neden? Çünkü belediye tarafından kiralandı. Biz kiralamayacağız. Vatandaşımızın da makul fiyatlarda buralardan yaralanması lazım. O nedenle değişim şart. Özellikle Dibektaş'ta dağlarımızı betonlaştırdılar. Biz buna son vereceğiz kesinlikle imar verilmeyecek. 2014'te görevi biz almış olsaydık Sapanca'ya yakışmayan TOKİ'ler yerine yeşil alan, 5 bin kişilik kongre salonu ve kütüphane yapardık. Her mahallede yeşil alanlar olacak. Bu alanlarda çocuklarımız için parklar, kreşler olacak. Çocuklarını parka götüren aileler için kafeteryalar olacak, ailelerimiz buralarda sosyalleşecekler" şeklinde konuştu.

EKONOMİK GİRDİ

Sapanca'ya ekonomik girdiler sağlamak için çalışacaklarını kaydeden Çiçek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sapanca Su memleketi ancak maalesef çeşmeden akan suyu içemiyoruz. İçemediğimiz gibi birde fabrikalardan parayla su alıyoruz. Bu yanlışı göreve geldiğimizde hep beraber düzelteceğiz herkes çeşmeden akan suyu içebilecek. Sapanca merkezinde 500 üzerinde işletme var. Ziyaretlerimizde 100 işletmenin 90'ı işlerinin kötü olduğunu söyledi. Biz ilçemize gelen turistlerin, belli başlı bölgelere değil,  Sapanca'nın her bölgesine gelmesi için, eşit gelir dağılımı için çalışmalar yapacağız. Öncelikli olarak pazaryerini çarşıya getireceğiz. Portatif otantik pazar tezgahları ile yolların ortasında kaldırımlara taşmadan tüm Avrupa'da olduğu pazarı kuracağız ve esnafın ticaret hacmini arttıracağız. Sapanca'nın girişinde bulunan oto sanayisi turizm ilçesi olan bir yere yakışmıyor. Biz daha güzelini yapacağız ve esnafımızı da dükkan sahibi yapacağız. Onlarında evlerine bir somun ekmek fazla gitsin. Sapanca'daki ürünlerimizi ve Sapanca'mızı markalaştıracağız. Nasıl mı yapacağız? Kırkpınar'daki havaalanında 1 ay konser düzenlenecek. Dünyanın her tarafından gençler gelecekler ilçeye ekonomik ve sosyal bir girdi sağlanacak. Buradan sağlanacak geliri masrafları düştükten sonra ihtiyacı olan insanlarımıza dağıtacağız. Olması gereken de bu. Komşumuz aç yatarken biz tok yatmayacağız. Kestane balını markalaştıracağız, ceviz yağını markalaştıracağız. Bu ürünleri almak isteyen misafirler hem bu ürünleri aldıklarında hem de ilçeye geldiklerinde ekonomik girdi sağlayacaklar."

"İLK DEFA SAPANCA'DA GÖRDÜM"

Cengiz Çiçek'e destek isteyen Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, "Birçok yere gittim birçok mitingde, toplantıda adaylarımızla birlikte oldum. Bu kadar fazla meslek sahibi gençlerden oluşan belediye meclis adayı kadrosunu ilk defa Sapanca'da gördüm. Bunu başaran adayımızı ve örgütümüzü yürekten kutluyorum. Bu ekibin karşısında hiç kimse duramaz. Sapanca'da belediyeyi mutlaka değiştirin. Sapanca'yı 21'inci yüzyıla taşıyacak belediye başkanını seçin. Cengiz Çiçeği seçin. Değişim şart" dedi.

"DAHA GÜÇLÜ BİR SAPANCA İÇİN"

Milletvekili Engin Özkoç ise konuşmasında şu sözlere yer verdi:

"Zafer çok yakın. Zafer yüreği, gönlü, aklı iyi olanındır. Bunların hepsi Sapancalılar da var. Ama adayımız Cengiz Çiçek'te daha fazlası var. Bugün Türkiye'nin bir çok bölgesinden başkanlarımızla başkan adaylarımızla yöneticilerimizle konuştum. Cengiz Çiçek Sapanca'da kazansın kalkıp geleceğiz hep birlikte el ele yürüyeceğiz dediler. Göreceksiniz ki Sapanca'da çok şey değişecek. İnsanlar zenginleşecek. Gençler iş sahibi olacak. Kadınlarımız emeklerinin karşılıklarını gururla alacaklar. Sapanca'da herkes gururlu ve onurlu bir hayat yaşayacak. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Cengiz Çiçek Sapanca'nın ürünlerini marka haline getirecek, sadece Türkiye'ye değil dünyaya pazarlayacak ve Sapanca kazanacak. Daha güçtü bir Türkiye, daha güçlü bir Sakarya, daha güçlü bir Sapanca için Cengiz Çiçek diyoruz."