ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 104. YIL DÖNÜMÜ

Sapanca ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

 

Kutlamalar kapsamında ilk program Hükümet Konağı önünden gerçekleşti. Programda Kaymakam Bilgehan Bayar ve Belediye Başkan Vekili Cengiz Emil Atatürk büstüne çenk sundu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Buradaki programın ardından Sapanca Turizm Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa geçildi.

Sapanca Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen program, saygı duruşu ve Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Erdem Büyükkaya'nın yönettiği orkestra ve koro eşliğinde okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Zafer Levent Soyhan yaptı.

Soyhan konuşmasında, ''Yaşadığımız bu aziz vatanda bayraklar inmesin ezanlar susmasın diyorsak Çanakkale ruhunu ve bilincini her daim dipdiri tutmak boynumuzun borcu olmalıdır. Uykusuz gecelerde bir lokma ekmekle, vatan toprağında ölümsüzleşen tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle ve dua ile anıyor manevi huzurlarında saygı ile eğiliyoruz. Onların emanetlerine tüm varlığımız ile sahip çıkıyor, milletimiz adına aydınlık bir geleceğe doğru umutla ve heyecanla yürüyoruz. Ruhları şad olsun" ifadelerine yer verdi.

Slayt gösterisi, oratoryo gösterisi, Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi orkestra ve korosu tarafından seslendirilen çeşitli eserler ile devam eden programın sonunda ise 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla ilçe genelindeki okullarda düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül ve hediyeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.