ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 103. YIL DÖNÜMÜ

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet konağı önünde düzenlenen törene; Sapanca Kaymakamı Ali Ada, Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Yavuz, Sapanca Kıdemli Cumhuriyet Savcısı Gökhan Düğer, İlçe Emniyet Müdürü Güven Alan, İlçe Jandarma Komutanı Birol Ustaoğlu, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, daire amirleri, şube müdürleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Ali Ada ve Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Yavuz'un Atatürk büstüne çenk sunmasının ardından saygı duruşu yapılarak istiklal marşı okundu.

Kaymakam Ada burada yaptığı konuşmada, "18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yıldönümü vesilesiyle bizlere böyle bir zaferin gururunu yaşatan ve bugüne kadar vatanın bekası için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, bütün kahramanlarımızı ve gazilerimizi minnetle ve şükranla yad ediyorum. Çanakkale'deki ruh neyse bugün Afrin'de de aynı ruha sahibiz. Afrin'de kahraman ordumuzun teröre karşı gösterdiği üstün başarıdan dolayı saygı ile selamlıyorum" sözlerine yer verdi.

Tören sonrası Ada ve eşi Ayfer Ada ile Jandarma Komutanı Birol Ustaoğlu ve Emniyet Müdürü Güven Alan ilçedeki şehit yakınlarını ziyaret etti.