BU HABER MUHTAR VE MUHTAR ADAYLARI İÇİN

Sakarya Valiliği ve Sapanca Kaymakamlığı, muhtar ve muhtar adaylarının propaganda çalışmalarına yönelik talimatları yineledi. Konuya ilişkin Sapanca Muhtarlar Derneği'nden açıklama geldi.

Sapanca Muhtarlar Derneği Başkanı Tolunay Kösemen, muhtar ve ihtiyar heyeti üyeliği seçimlerinde adaylık usulü bulunmadığından, seçime girecek kişilerin seçime gireceklerini belirtmekle ve kendilerine tanıtmakla sınırlı olarak etkinlik gösterebilecekleri hatırlatarak,  seçime girecek kişilerin oy verme gününden önce resimli veya kendisini yazı ile tanıtıcı nitelik taşıyan el ilanı mahiyetindeki matbuatları dağıtabileceklerini söyledi.

Başkan Kösemen, Sakarya Valiliği ve Sapanca Kaymakamlığı tarafından, konu hakkında alınan kararın tekrar tebliğ edildiğini belirterek, "Derneğimize yazılan yazıda Sakarya genelinde bazı muhtar adaylarının söz konusu yasaklara uymadığı tespit edilmiş durumda. Yazıda ayrıca daha öncede açıklandığı gibi muhtar adaylarının belirtilen yasaklara uymaları; uymadıkları takdirde haklarında yasal işlem yapılacağı belirtiliyor. Tüm muhtar ve muhtar adaylarımızın söz konusu yasağa gereken hassasiyeti göstermesini Sapanca Muhtarlar Derneği olarak rica ediyoruz" dedi.