BELEDİYEDEN SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NA SEFER

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sabiha Gökçen Havalimanı'na Belediye Otobüs seferleri başlatmaya hazırlanıyor. Duraklardan birinin ise Sapanca'da olması planlanıyor.

Sakaryalıların uçak seyahatlerinde en çok kullandığı havalimanı olan ve özellikle servisler konusunda oldukça sıkıntının yaşandığı Sabiha Gökçen Havalimanı'na artık belediye otobüsleri ile gitmek mümkün olacak.

Alınan bilgilere; göre Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sabiha Gökçen Havalimanı'na belediye otobüs seferlerinin başlatılması için düğmeye bastı.

Otobüs seferleri Büyükşehir Belediyesinin iştiraki olan BELPAŞ bünyesinde yapılacak. Büyükşehir Belediyesinin kendi sınırları dışında bir bölgeye resmi ulaşım araçlarını göndermesi yasal olarak mümkün olmaması sebebiyle belediye, BELPAŞ seçeneğini masaya koydu.

Çalışma kapsamında 6 adet otobüs BELPAŞ'a devredilecek. BELPAŞ ise bu otobüsleri işletmek ve yolcu taşımak için yeni bir şirket kuracak. BELPAŞ'a devredilerek Sabiha Gökçen Havalimanı'na yolcu taşıyacak 6 otobüs ise, Büyükşehir'in körüklü ve normal otobüs segmentlerinin bir alt kademesinde yer alan midibüslerden oluşacak. 27 yolcu kapasiteli 6 otobüs, Aralarında Sapanca'nın da bulunduğu Sakarya'nın farklı bölgelerinden direk Sabiha Gökçen Havalimanı'na gidecek. Seferlerin kısa süre içerisinde başlaması planlanıyor.