BELEDİYEDEN KALDIRIM İŞGALİ UYARISI

Sapanca Belediyesi, araçlarını kaldırımlara park eden sürücüler sebebiyle yayaların sorun yaşadığını belirterek, araç sahiplerinden daha duyarlı davranmalarını istedi.

Turizm açısından önemi bir konuma sahip olan Sapanca hafta sonu olduğu kadar havaların ısınmasıyla hafta içi de misafir akınına uğruyor. İlçeye gelen misafirlerin ve ilçede yaşayan vatandaşların mağdur olmamaları için zabıta ekipleri çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Özellikle yaz aylarının gelmesi ile birlikte ilçe nüfusunun arttığına dikkat çeken Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürü Aydın Yıldız, "Vatandaşlarımız araçlarını kaldırımlar yerine otoparklara bırakırlarsa yayalarımızın kendileri için yapılan bu alanlardan daha etkin yararlanması mümkün olacak. Ayrıca çarşı esnafımızın da iş yerlerinin önüne teşhir amaçlı çıkarttıkları malzemelerle yaya kaldırımlarını işgal etmemeleri önemli. Bu kapsamda esnaf ve vatandaşlarımızın konuya daha duyarlı yaklaşacaklarını ümit ediyorum" dedi.

Yıldız ayrıca, yapılan uyarılar neticesinde kurallara bağlı kalınmadığı takdirde zabıta ekiplerinin mevzuat gereği yasal işlem başlatacağını belirtti.