BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Sapanca Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı 5 Nisan Cum günü gerçekleşti.

KATILIM

Belediye Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya; Belediye Başkanı Özcan Özen, AK Parti ve CHP Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Nuray Dikmen, İYİ Parti İlçe Başkanı Burhan Arıkan, 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP'den Belediye Başkan Adayı olan Cengiz Çiçek ve belediye birim müdürleri katıldı.

HAYIRLI OLSUN

Daha önce meclis başkanvekili olarak bir çok meclis toplantısını yöneten Özcan Özen, bu kez meclis başkanı olarak koltuğa oturdu.

Özen toplantı açılışında yaptığı konuşmada, "İnşallah, 5 yıl boyunca uyumlu bir çalışma sergileyerek Sapanca için güzel hizmetlere imza atacağız. Geçmiş dönem Belediye Başkanımız Aydın Yılmazer'e hizmetleri için teşekkür ediyor. Alacağımız kararların şimdiden ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

EN GENÇ ÜYELER

Yerel seçimler sonrası ilk meclis toplantısı olması sebebiyle meclis katipliklerini oylama öncesi en genç üyeler Enes Serdar ve Erdem Şıkkibar yaptı.

ROZETLER TAKILDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan meclis toplantısında daha sonra meclis üyelerine rozet takma töreni düzenlendi. AK Partili üyelerin rozetlerini Başkan Özcan Özen, CHP'li üyelerin rozetlerini ise CHP İlçe Başkanı Dikmen, İYİ Parti İlçe Başkanı Arıkan ve Başkan Adayı Çiçek taktı.

"SAPANCA'YI SAPANCA HALKI YÖNETMELİ"

Daha sonra gündem dışı olarak söz alan CHP'li Üye Nihat Arda Şahin, Sapanca halkının tercihleri neticesinde göreve gelen meclis üyesi ve belediye başkanı Özcan Özen'e başarılar diledi.

Önemli olanın Sapanca halkının kazanımları ve Sapanca'yı Sapanca halkının yönetmesi olduğunu belirten Şahin, "Bizler Sapanca'yı yönetmeye talip olduktan sonra Cengiz Çiçek ve ekibimiz ile birlikte kimseyi ötekileştirmeden, herkesi kucaklayan, kimse hakkında kötü bir söz konuşmadan, a parti b parti c parti d parti diye partizanlık yapmadan Sapanca halkının kazanımlarını düşünerek siyaset yaptık. 'Önemli olan Sapanca halkının kazanımları ve Sapanca'yı Sapanca halkının yönetmesi' dedik. Çünkü 'bu işin iktidarı veya muhalefeti yok, Sapanca için bir şey yapılacaksa hep beraber yapmalıyız' dedik" diye konuştu.

Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizler de bu duygu ve düşüncelerle alışıla gelmiş muhalefet anlayışının tam tersi olan katılımcı ve yapıcı bir muhalif yönetim anlayışı içerisinde hareket etmek istiyoruz. Tüm bilgi birikim ve tecrübelerimizi sapanca halkının kazanımları için paylaşmak istiyoruz. Bu nedenle gündem maddelerinde yapacağımız tercihlerle şeffaf, hesap verebilir ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla hareket etmemizin Sapanca'mıza daha faydalı olacağının inancındayız. Tekrardan her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğumuzu belirtmek ve tarihe not düşülmesini isteriz. Bu duygu düşünce ve temennilerimizle önümüzdeki yıllarda alacağımız her türlü kararın vatanımıza milletimize Sapanca'mıza hayırlı olmasını yüce Allah'tan niyaz eder, tüm meclis üyesi ve başkanımıza tekrardan başarılar dileriz."

GÜNDEM

Toplantıda daha sonra gündem maddelerine geçildi. 1 maddede belediye meclis 1. ve 2. başkan vekili, 2 maddede divan katibi üyeleri, 3. maddede belediye encümen üyeleri, 4. maddede belediye ihtisas (imar) komisyon üyeleri, 5. maddede belediye plan bütçe komisyon üyeleri, 7. maddede Marmara Belediyeler Birliği Meclisi üyeliği ve 10. maddede İpekyolu Turizm Kalkınma Birliği Meclisine üye seçimleri kapalı zarf usulü ile gerçekleşti.

DENETİM KOMİSYONU RAPORU

Toplantının 6. maddesi olan "2018 Mali yılı Gelir ve Giderlerine İlişkin Denetim Komisyonu Raporu" AK Partili Üyelerin kabul, CHP'li Üyelerin red oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.

PAZAR YERİ TEZGAHLARININ KİRALANMASI

Toplantının 8. maddesinde "Mülkiyeti Belediyemize ait olan, Rüstempaşa Mahallesi 13 ada, 165 parselde bulunan 261 adet pazaryeri tezgahlarının 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin "e" bendi gereğince, 10 yıllığına ihale yoluyla kiraya verilmesi için Belediye Başkanı ve Belediye Encümenine yetki verilmesi" konusu görüşüldü.

Madde öncesi açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Özen, "Maddede 261 yazsa da Yüksek Hızlı Tren hattının geçmesi sebebiyle Pazar yerinin bir köşesi istimlak edilmiş durumda. Bu sebeple 170 adet olarak ihaleye çıkacak. Bizler burada daha öncede yapıldığı gibi 10 yıllık kiralamalar yapmak istiyoruz. Daha sonra aynı alanda bir tahsis alarak sayıyı yeniden 261'e çıkarmak istiyoruz. Bu gerçekleştiğinde yeni yerler için tekrar ihale düzenleyeceğiz" dedi.

CHP'li Üye Şahin ise "Pazar yerindeki tezgahların 5 yıl olarak kiralanmasını istiyoruz. Çünkü mevcut yönetim 5 yıl sonra devam eder yada etmez, kendi dönemimiz süresi için karar verilmesini uygun görüyoruz. Ayrıca seçim dönemimizde olan projemizde olduğu gibi portatif tezgahlarla Pazar yerinin çarşıya alınmasını talep ediyoruz. Bunu bizler değil esnafımız söylüyor" diye konuştu.

Madde açıklamalar sonrası yapılan oylamada AK Partili Üyelerin kabul, CHP'li Üyelerin red oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantının 9. maddesinde "2018 Mali yılı Faaliyet Raporu" görüşüldü. Madde, AK Partili Üyelerin kabul, CHP'li Üyelerin red oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantı sonunda konuşan Başkan Özen, "İnşallah 5 yıl boyunca beraber olacağız ve iyi hizmetlere imza atacağız. Tasarrufa gideceğiz ve Sapanca'mıza çok daha fazla hizmetler katacağız" dedi.