BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Sapanca Belediyesi Haziran ayı toplantısı 1 Haziran Cuma günü gerçekleşti.

REKLAM VERGİSİNE TAKSİT GELDİ

Meclis salonunda gerçekleşen toplantıda 10 madde görüşülerek karara bağlandı. Toplantının 1'inci maddesinde, "2464 sayılı belediye gelirleri kanununun 16. maddesine istinaden ilan ve reklam vergisinin 2 eşit taksitle ödenmesi" konusu görüşüldü. Madde hakkında söz alan MHP'li Belediye Meclis Üyesi Eyüp Özen, büyükşehir tarafından alınan reklam vergisinin tahsilatı için Sapanca'da ödeme noktası açılması önerisinde bulundu. Başkan Yılmazer ise internet sitesi üzerinden ödeme yapılabileceğini belirterek büyükşehir tarafından ilçede ödeme noktası açmasını gerektirecek büyüklükte reklam potansiyeli olmadığını söyledi. Madde görüşmelerinden ardında oy birliğiyle kabul edildi.

YOL KALDIRILDI

Toplantının 2'nci maddesinde, "Göl mahallesi 239 ada 1 parselde bulunan yolun kaldırılmasına yönelik 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine ilişkin imar komisyonu raporu" görüşüldü. Madde açıklamaların ardından komisyondan geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi. Toplantının 3'üncü maddesinde, "Tepebaşı mahallesi 532 parselde 7 metrelik yol planlanmasına yönelik 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine ilişkin imar komisyonu raporu" görüşüldü. Madde açıklamaların ardından komisyondan geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi.

İMAR PLANLARI

Toplantının 4'üncü maddesinde "Sakarya Büyükşehir Belediyesince 12.05.2014 tarihinde onaylanan Sapanca merkez 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve 09.06.2014 tarihinde onaylanan Ünlüce-Kuruçeşme mahalleleri 1/1000 ölçekli uygulama imar planında plan notlarına 'Uygulama imar planında TAKS/KAKS belirtilen imar adalarında emsal değerinin ve çekme mesafelerinin aşılmaması, TAKS'ın %40'ı geçmemesi şartıyla taban alan değerini 0,05 kadar arttırmaya belediyesi yetkilidir' hükmünün eklenmesine ilişkin imar komisyonu raporu" görüşüldü. Madde açıklamaların ardından komisyondan geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi.

KOMİSYONA GERİ İADE

Toplantını 5'inci maddesinde,  "Belediyeye ait 1905 nolu parselin 400 m2'lik bölümünün, yeni yapılacak toplum sağlığı binasının faaliyete geçtiğinde belediyeye tahsis edilmesi şartı ile il sağlık müdürlüğüne tahsis edilmesine ilişkin imar komisyonu raporu" görüşüldü.

KIRKPINAR TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ

Madde hakkında açıklamada bulunan Başkan Yılmazer, "Kırkpınar'daki sağlık ocağı artık yetmiyor yeni ve daha modern bir bina yapılarak doktor sayısının da 4'e çıkarılması planlanıyor. Ancak mevcut binanın alanı yeni yapılacak binaya yetmediği için belediyemizden 400 metrekare yer talepleri oldu. Talep ettikleri yer de planlarda sağlık alanı olarak işli ancak en doğru kararı verebilmek için, belki de aynı bölgede farklı bir yere taşımak için değerlendirmeler yapılması gerekiyor. Bu sebeple maddeyi komisyona geri çekmek istiyoruz" dedi.

Madde açıklamaların ardından oybirliğiyle komisyona geri gönderildi.

6, 7 VE 8'İNCİ MADDELER

Toplantının 6'ncı maddesi, "Mahmudiye mahallesi, 76 parselde 7 metrelik yol planlanmasına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği", 7'nci maddesi, "Yanık mahallesi sınırları içerisinde G24D091B paftasında yer alan alanda doğalgaz bölge regülatörünün planlanmasına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği" ile 8'inci maddesi, "Rüstempaşa mahallesi, 31 ada, 113 nolu parselde bulunan eğitim tesis alanının bir kısmının, mülkiyeti maliye hazinesine ait Rüstempaşa mahallesi, 23 ada, 7 ve 8 nolu parseller ile bir kısmı tescil harici alana ve mülkiyeti Sapanca Belediyesine ait Gazipaşa mahallesi 69 ada, 155 nolu parsele taşınması ile Kırkpınar Hasanpaşa mahallesi ve Güldibi mahallesinden geçen NATO boru hattının kuzey ve güneyinde bulunan yeşil bantların kaydırılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği" oy birliği ile imar komisyonuna sevk edildi.

YENİ BİNALARA KOMİSYON İNCELEMESİ

Toplantıya ek madde olarak gelen, "Sapanca sınırları içerisinde yapılacak yapıların belediye bünyesinde incelenmesi amacıyla estetik komisyonu kurulması" konusu görüşüldü. Sapanca'nın turizm ilçesi olduğunu hatırlatan Başkan Yılmazer, yeni yapılacak binaların görünümleri başta olmak üzere birçok konuda bu komisyon tarafından değerlendirileceğini söyledi. Madde yapılan oylamada oybirliğiyle imar komisyonuna sevk edildi.

YENİ BİNALARA OTOPARK ŞARTI

Toplantıya ek olan gelen bir diğer maddede ise "Sapanca sınırları içerisinde yapılacak yapılarda yer alacak otopark şartlarının oluşturulması" konusu görüşüldü.

Madde hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yılmazer, ilçede araç sayısın her geçen gün arttığını ve otopark sorunun da eş zamanlı olarak büyüdüğünü söyledi. Kent meydanı projesinde 200 araçlık otopark planlandığını belirten Yılmazer, "Bizler belediye olarak gerekli önlemleri alıyoruz, ancak sadece bunlarla sorunları engelleyemeyiz. İleride çıkabilecek otopark sorununda önüne geçmek amacıyla belli bir metrekarenin üzerinde yapılacak binalara otopark şartı getirmeyi planlıyoruz. Zaten hükümetimizin de bu yönde bir çalışması var" şeklinde konuştu. Madde yapılan oylamada oybirliğiyle imar komisyonuna sevk edildi.

OKULDA PROJEYE DAHİL EDİLSİN

Toplantının tamamlanmasının ardından meclise dinleyici olarak katılan İlçe Başkanı Cengiz Çiçek, yapılması planlanan kent meydanı projesi hakkında görüşlerini açıkladı. Projeye karşı olmadığını ifade eden Çiçek, "Projenin halk sorulması nasıl bir proje istendiğinin belirlenmesi gerekiyor. Ayrıca yine aynı bölgede bulunan okulun depremde hasar gördüğünü biliyoruz. Bu okulun yıkılarak alanın projeye dahil edilmesi çok daha güzel bir eserin ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Otopark alanı arttırılabilir, alan büyütülebilir. Sapanca'nın ileri gelmiş isimlerinin heykelleri konulabilir" şeklinde konuştu.

BİZE ULAŞAN RAPOR YOK

Çiçek'in bu önerisine Başkan Yılmazer ise şu cevabı verdi: "Okulda böyle bir sorun olduğu konusunda bizlere ulaşan bir rapor yok. Gerekirse devletimiz tarafından bilirkişi tayin edilerek inceleme yapılabilir ve bir sorun varsa ona göre hareket edebiliriz. Ancak şuan bu okulda eğitim veriliyor ve deprem sonrası bir çok kez inceleme ve değerlendirme yapıldığını biliyoruz. Hasarlı olduğuna dair bize ulaşan bir rapor olmadı. Tüm görüşlerinizi değerlendireceğimize emin olabilirsiniz."