BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Sapanca Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti.

Toplantının 1. maddesinde "5393 sayılı belediye kanununun 56. maddesi ve 5018 sayılı kamu mali yılı yönetimi ve kontrol kanununun 41. maddesine göre hazırlanan, 2017 mali yılı faaliyet raporu" görüşüldü.

BAŞKAN SALONDAN ÇIKTI

Maddenin görüşülmesi sırasında Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, kanun gereği salonda çıktı ve meclise 1. Başkan Vekili Özcan Özen başkanlık etti.

MHP'li üye Eyüp Özen faaliyet raporu hakkında soru ve eleştiriler yönetti. Özen'in sorularını Belediye Başkan Yardımcısı İsa Sezer cevaplandırdı.

Madde görüşmelerinden ardından oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantının 2. maddesinin görüşülmesi öncesi Başkan Yılmazer yeniden salona gelerek toplantıya başkanlık etti.

2. maddede yer alan "2. 2017 mali yılı denetim komisyon raporu" oy birliğiyle kabul edildi.

3. maddede ise "5393 sayılı belediye kanununun 33. maddesine istinaden belediye encümen üyeleri, 4. maddede 5393 sayılı belediye kanununun 24. maddesine istinaden plan ve bütçe komisyon üyeleri ile 5. madde de yer alan 5393 sayılı belediye kanununun 24. maddesine istinaden ihtisas (imar)  komisyon üyelerinin seçimi" gerçekleşti.

6. madde, "Kırkpınar- Mahmudiye arası teleferik projesi kapsamında hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine ilişkin imar komisyon raporu" oy çokluğuyla,

7 madde, "Sapanca sınırları içerisinde mükerrer cadde ve sokak isimleri değişimi ve ismi olmayan sokaklara isim verilmesine ilişkin imar komisyon raporu",

8. maddede yer alan "Memnuniye ve Şükriye Mahalleleri kırsal yerleşim alanı 1/1000 ölçekli uygulama imar planına ilişkin imar komisyon raporu" ve

9. maddede yer alan "Fevziye, Hacımercan ve Şükriye Mahalleleri kırsal yerleşim alanı 1/1000 ölçekli uygulama imar planına ilişkin imar komisyon raporu" oy birliğiyle kabul edildi.