BAŞKANLA DOBRA DOBRA

Yılmazer, başkanlık koltuğuna oturduğu gün düşündüklerini, Sapanca MYO Müdürlüğü ile Belediye Başkanlığı arasındaki farkları, hakkındaki eleştiriler hakkında düşündüklerini, 2015 yılında gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

"Eğitimci kimliğiniz belediye başkanlığında nasıl bir rol üstleniyor?"

"Tabii ki herkesin bir yetişme tarzı ve buna göre belli ilgi ve önemleri oluyor. Mesela çevreci bir alanda yetişen kişi, diğer faktörlere nazaran çevreye karşı daha duyarlı oluyor.  Ben eğitime çok ve çok önem verdiğim için bir eğitimci olarak Sapanca'da eğitim seferberliği başlatmak istedim. Mesleki, bilgisel ve kültürel yani eğitimin her alanında Sapancalı hemşehrilerimizin yetişmesine, bilgilenmesinde katkı sağlamak istedim. Farkımızda zaten bu oldu. Seçim beyannamemizde yer alan her mahalleye bilgi kültür sanat evleri inşa edeceğiz sözü adım adım gerçekleşiyor. Örneğin, Kırkpınar Kültür Merkezi'nde vatandaşlarımıza 19 farklı alanda eğitim veriliyor. Yine Yanık' ta, Sapanca'da diğer alanlarda Halk Eğitim Merkezi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği içerisinde eğitimler veriliyor. Ayrıca çocuklarımıza burs noktasında, her türlü ayni ve nakdi noktada gücümüzün yettiği kadar seferber oluyoruz. Nasıl, altının kıymetini sarraf biliyorsa, eğitimin kıymetini de kendi çapımızda biz biliyoruz. Değişim eğitimle olur, bunu çok iyi biliyoruz. Topluma, millete faydalı bir insan olmada kesinlikle en önemli faktör eğitimdir.

EĞİTİM ŞEHRİ SAPANCA

Sapanca'mızı eğitim şehri yapmak istiyoruz. Vizyonumuz çıkış yolumuz bu. Bunun içinde adım adım gidiyoruz. İlçemizde 28 tane okulumuz var. İlgilenmediğimiz okul kalmadı. Gücümüz nispetinde iyileştirmeler yapıyoruz. Nitelik kazandırma noktasında elimizden geldiği kadar destek veriyoruz ve vereceğiz. Verdiğimiz bu önemi Sapanca MYO'nun yeni binasının kazandırılmasındaki gayretimizden de görebilirsiniz. 6 ayda yüksekokulu bitirip üniversiteye teslim ettik ve şuan 2 bin 200 öğrencimiz burada eğitim görüyor. Yine Kırkpınar'da Turizm Meslek Yüksekokulu faaliyete geçmişti, bu okulumuza da gerektiğinde destek sağlıyoruz. Burada da 600 öğrencimiz eğitim görüyor. Sapanca'mızda şu an 2 bin 800 civarında yüksekokul öğrencisi var ve bir ilçe için bu önemli bir miktar. Son olarak ilçemize turizm fakültesini kazandırdık. Fakültemizin 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında ilk öğrencilerini alması için elimizden geleni yapıyoruz. Turizm lisesi şu an bölüm olarak açıldı ancak yine bizlerin gayretiyle, 30 dönüm yer Turizm Lisesi kampüs alanı olarak kazandırıldı.

6-7 BİN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ

Sapanca'da şu an 2 bin 800 civarı üniversite öğrencisi var bu sayı fakülte açıldığında 4-5 yıllık süreçte 6-7 bin civarlarına çıkacak. Bu bağlamda Sapanca'mıza sosyoekonomik anlamda büyük kazanç sağlayacak. Vizyonumuz Sapanca'yı turizm ve eğitim ilçesi yapmak. Sapanca gerek turizm gerekse diğer alanlarda 5 yıl içerisinde çok büyük değişim yaşayacak. Bunu çok net söyleyebilirim. Turizmin altyapısı için nitelikli kadronun yetişmesi yönünde de çalışmalarımız olacak. Daha fazla merkezde kurslar açıp aşçılıktan garsonluğa kadar nitelikli eleman yetişmesini sağlayacağız. Sonuç olarak diyebilirim ki eğitimci bir belediye başkanı olarak hakkını vermeye çalışıyoruz."

BAŞKANLIK KOLAY BİR GÖREV DEĞİL

"Koltuğa ilk oturduğunuzda ne hissettiniz ?"

"Öğretim üyeliği ile belediye başkanı arasında çok büyük bir fark olduğunu gördüm. Yani orada sadece bildiğini öğrencilerine aktardığınız belli bir homojen kitle var. Belediye ise insanın doğumundan ölümüne kadar hizmet götüren bir alan. Gerçekten sorumluluğu çok yüksek bir alan ve bunun bilincindeyiz. Ödülü, cezası  ve mükafatı çok yüksek bir düzeyde. Yanlışlıkla kul hakkına girebileceğiniz müthiş bir alan. Ama bir idareci, belediye başkanı olarak, adaletli, eşit, tarafsız ve kul hakkına önem veren bir yönetim sergilerseniz Allah bunun mükafatını fazlasıyla verecek, bunun bilincindeyim. Yani oraya oturduğumuzda öyle göründüğü gibi kolay bir görev olmadığını net olarak gördüm."

YAPICI ELEŞTİRİYE AÇIĞIZ

"Hakkınızda iyi veya kötü eleştiriler oluyor. Bunları görünce ne düşünüyorsunuz ?"

"Eleştiriye açığım ama insanız nefis taşıyoruz. Ben eleştirinin, yapıcı eleştiri olması gerektiğine inanıyorum. Belediye başkanı seçimi kazanıp koltuğa oturduğunda 50 bin insanın belediye başkanıdır diye bakılıyor. Yani bu başkan herkesin başkanı. Özellikle siyasetçi kardeşlerimizin de eleştiri olsun diye değil eğer gerçekten bir şey varsa buna karşı alternatif görüşünü sunarak eleştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Örneğin geçen yıl sert bir kış geçirdik, büyük bir sel felaketi yaşadık. Belediyemizin gücü ortada her iki olayda da dışarıdan gücümüz nispetinde iş makineleri kiraladık, kendi araçlarımızı seferber ettik. Ancak az öncede dediğim gibi gücümüz nispetinde program dahilinde bunları gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımız işini hemen olmasını, evinin önündeki karın temizlenmesini veya yolun yapılmasını istiyor, bizde sabır diyoruz.

Eleştirinin kesinlikle yapıcı olması gerekir. Eleştiri olmayan yerde hizmette gevşeklik olur. Dolayısıyla biz bununda bilincindeyiz. Daha iyi daha güzel işlerini yapmasını sağlar bunda hiç bir problem yok. Ama eleştirinin de bir dozu olması lazım. Ne olursa olsun insanların kişisel boyutta özel mahremiyet noktalarına girmemesi gerekir. Bizde yapmayız karşı tarafında  yapmaması gerekir.  Sadece yıpratmak amacıyla muhalefet olsun diye özel hayata girilmesi hiç hoş olmaz."

EĞİTİM VE TURİZM MERKEZİ SAPANCA

"Vatandaşlar Aydın Yılmazer'i sizce nasıl hatırlayacaklar ?"

"Her şey gelip geçicidir. Bu hoş seda da bir iz bırakabilmek benim en büyük hayalim. İnsanlar yaptıkları eserlerle anılırlar. Bunu net olarak biliyoruz. Bizde her zaman gelip geçici olduğumuzu net olarak söylüyoruz.  Dün Sapanca'mızda Turgut Arapoğlu Başkanımız, Osman Nuri Erdoğan Başkanımız, İbrahim Uslu Başkanımız ve çok daha eskide görev yapmış başkanlarımız vardı. Yaşayan başkanlarımıza Allah'tan sağlık sıhhat, aramızdan ayrılanlara ise rahmet diliyorum. Bu ilçe için taş üstüne taş koyan tüm Başkanlarımızdan Allah razı olsun. İmkanları, güçleri ve kapasitelerinde hizmet etmişler. Bizlerde gelip geçici olduğumuzu biliyoruz. Benim hayalim Sapanca'da eğitimci bir başkan olarak bu alanda iz bırakmak. Sapanca'yı Fakültesinden, Turizm tesislerine kadar çok daha öne çıkmış bir ilçe haline getirmek istiyorum. Arkamdan 'Sapanca'nın yetiştirmiş olduğu evlatlarından bir tanesi de buydu ve baya bir eser bıraktı' denmesini isterim.  Elhamdülillah 22 aylık görev süremiz boyunca da bir çok önemli projeye imza attık. Sapanca Meslek Yüksek Okulu'nu gördüğümüzde bizim eserimiz diyorum, UzunkumPark'ı gördüğümüzde bizim eserimiz diyorum. İnşallah kısa bir süre sonrada Turizm Fakültesi'ni ilçemizde göreceğiz. Kurtköy Kültür Merkezi'ni vatandaşımızın kullanımına sunacağız. Bunun gibi, 'başkanımız geldi eğitime, kültüre önem verdi' denilmesini hayal ediyorum. Yani açıkçası iz bırakmak, bu izi de eserlerle somutlaştırmak hayalimiz."

"Tek cümleyle nasıl bir Sapanca hayal ediyorsunuz ?"

"Net olarak söyleyeyim Sapanca'nın önemli iki faktörü var. 1 Sapanca Gölü, 2 Sapanca'nın yeşili. Bunları muhafaza ederek, Sapanca'yı turizm cenneti, turizmin önemli bir ilçesi yapma hayalim var."

2015 YILI

"Belediye olarak 2015 yılını değerlendirmek gerekirse neler söylemek istersiniz ?"

"2015 yılı çok sert geçen kışı ile akıllarımızda kalacak. Yeni bir yönetim olmama rağmen özellikle karla mücadelede zorlansak ta alnımızın akıyla bu süreci atlattık. 2014 yılına nazaran 2015 yılı daha planlı programlı ilerlediğimiz bir yıl oldu. Net olarak söyleyebileceğimiz daha verimli, daha bilinçli çalıştık. Bu dönemde rutin çalışmalarımızın yanında bir çok projeyi de hayata geçirdik. 14 bin metrekare büyüklüğündeki UzunkumPark'ı bitirerek vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Kuruçeşme Mahallesi ve Hacımercan Mahallesi Kültür Merkezini tamamlayarak kullanıma açtık. Yanık Mahallemizde Kültür Merkezi'ni tadilat yapıp halkın hizmetine sunduk. 23 bin ton asfalt döktük, 40 adet çocuk parkını hayata geçirdik. İlçe genelinde yapılan çalışmalarla 50 bin metrekare parke taşı döşendi. Sosyal hizmetler noktasında bir çok çalışma gerçekleştirdik. 2014-2015 yılı içerisinde başlayan ve 2016 yılında tamamlanacak projelerimiz var. Seyir Terası, Akçay Spor Kompleksi, Kurtköy Kültür Merkezi, Kurtköy Spor Kompleksi, Kırkpınar'da inşaatına ara verilmiş olan mescit' i şuan aklıma gelen projeler. 2016 yılında başlayacak yine bir çok projemiz bulunuyor. Bunlar hakkında söyleyebileceğim tek açıklama ise 2016 Kırkpınar'ın yılı olacak. Bu yıl içerisinde Kırkpınar başta olmak üzere yine ilçemizin bir çok bölgesinde çalışmalarımız olacak. Projelerin detaylarını ise zamanı geldikçe vatandaşlarımızla paylaşacağız.