BAŞKAN ARSLAN'IN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Saadet Partisi Sapanca İlçe Yunus Arslan, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle yayınladığı mesajında atanamayan öğretmenlere dikkat çekti.

Yeni ve şuurlu bir nesil yetiştirmek için donanımlı bir öğretmen kadrosunun en önemli unsur olduğunu belirten Arslan mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Öğretmenlerin hayat şartları, çalışma koşulları çok önemli. Öğretmenler günü mesajlarında bu mesleğin kutsal bir meslek olduğunu söyleyip övgü ve minnettarlık dolu cümleler kurmak güzel bir gelenek ancak atanamayan öğretmenler sorununun unutulduğu bir öğretmenler günü manasız bir gün olacaktır.

İktidarın söylediği gibi ekonomimiz güçlü ve iyiyse, yap işlet devret modeliyle yandaş müteahhitlere kaptırılan paralara 'milletimin iyiliği içinse feda olsun' denilirken öğretmen açığının olduğu bir ortamda bir fedakarlık daha yapılıp bu atamaların yapılmaması anlaşılmaz bir durum. Zor ekonomik koşullarda bazen ulaşımın çok zor olduğu, bazen terör tehdit ve saldırılarının olduğu şartlarda, bu kıymetli görevi yerine getiren öğretmenlerimizin ilk önce liyakat esaslı bir atama sürecinden başlayarak tüm çalışma koşullarının en kısa zamanda düzeltilmesi için çalışmalar yapılması gerekir. Bu çalışmalar kuru bir öğretmenler günü tebriğinden daha önemli."