AYAŞ ANTİK TİYATRODA SAHNE ALDILAR

Mersin'in Erdemli İlçesindeki Ayaş Antik Tiyatrosu, 2000 yıl sonra yeniden tiyatro oyunları ile buluştu. Festivalde Sapanca Sanat Tiyatrosu da Haydi Masallara oyunu ile sahne aldı.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Ayaş Antik Tiyatro Festivali kapsamında Ayaş Antik Kenti'nde, Roma Dönemi'nden kalma antik tiyatro, 4-8 Ağustos tarihleri arasında yeniden tiyatro oyunları ile buluşarak 2000 yıl sonra tekrar hayata döndürüldü. Çok sayıda sanatçı ve sanatseveri ağırlayan festivalde, Sapanca Sanat Tiyatrosu, bu sezon hem küçüklerin hem de büyüklerin büyük beğenisini kazanan çocuk oyunları Haydi Masallara ile Mersin'li çocuklarla buluştu.

4 Ağustos günü akşamüstü Erdemli Belediyesi önünden bando eşliğinde büyük coşkuyla başlayan kortej yürüyüşüne Sapanca Sanat Tiyatrosu ve festivalde sahne alan tüm tiyatro topluluklarının yanı sıra Mersin Halkı da katıldı. Katılımın yoğun olduğu ve bayram havasında geçen kortej yürüyüşü sonrasında, kalabalık festivalin ilk oyunu olan Ahu Türkpençe'nin yazıp, Orçun İynemli ile oynadığı Patates adlı oyunu izlemek üzere Ayaş Antik Tiyatrosu'na geçti.

SAPANCA SANAT TİYATROSU'NDAN BİR İLK DAHA

2000 yıl sonra tekrar tiyatro oyunlarıyla buluşan Ayaş Antik Tiyatrosu'nda ilk kez bir çocuk oyunu sahnelendi. Festival kapsamında Sapanca Sanat Tiyatrosu'nun 6 Ağustos akşamı performansını sergilediği Haydi Masallara oyunu küçük izleyiciler kadar, yetişkin izleyicilerin de kalbinde taht kurdu. Katılımının yoğun olduğu oyunun selamlamasında Sapanca Sanat Tiyatrosu ekibi dakikalarca alkışlandılar.

Oyun sonrasında Mersin Tiyatrolar Derneği Başkanı Riyadhan Kartal, oyunun yönetmeni Gürcan Salihoğlu'na plaket takdim etti.

Gürcan Salihoğlu burada yaptığı konuşmada, "Erdemli Belediyesine, bu güzel organizasyonu yapan tüm arkadaşlarıma, tüm sanatsever dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu tiyatroyu 2000 yıl sonra bir uykudan uyandırdılar, tekrar halkla buluşturdular, tekrar tiyatroyla buluşturdular, bu çok büyük bir şey, çok önemli bir şey bu. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz. Seve seve kalktık, bin kilometre yol teptik, geldik buraya. Çok sevindik bu etkinliğin içinde bulunduğumuz için de. Ayaklarınıza sağlık, kalktınız oyunumuzu izlemeye geldiniz, çok teşekkürler." dedi.

Salihoğlu ayrıca, başta Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer olmak üzere Başkan Yardımcısı Özcan Yavuz ve Kültür Müdürü Şafak Başoğlu'na emekleri, güvenleri ve destekleri için çok teşekkür etti.

YENİ SEZONDA DA HAYDİ MASALLARA!

Geçtiğimiz sezon hem Sakarya'da hem de başka illerde defalarca sahnelenen, sergilendiği her yerde büyük beğeni kazanan Sapanca Sanat Tiyatrosu'nun Haydi Masallara oyunu önümüzdeki sezon da izleyici ile buluşmaya devam edecek. Kamer Yıldız Ok ve Okan Çabalar'ın yazdığı, Gürcan Salihoğlu'nun yönettiği 55 dakika süren tek perdelik oyunda, Cansu Alsancak, Damla Demirtaş, Ebru Kaya, Gökhan Kösemen, Hüseyin Dayıcık ve Namık Alpay rol alıyor. Sahne amirliğini Kürşat Doğan'ın yaptığı oyunda Duhan Balkaya kondüvit olarak görev alırken, ışık kumanda da ise Batıkan Köseoğlu var.