ARİFİYE-SAPANCA YÜRÜYÜŞ YOLUNDA SONA GELİNDİ

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün projesi olan Sapanca Belediyesi ve Arifiye Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü Sapanca Arifiye yol güzergahı üstünde bulunan bağlantı ve yürüyüş yolunda sona gelindi.

KARAYOLLARININ HAZIRLADIĞI PROJE

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından onaylanan projede 900 metre uzunluğundaki bağlantı ve yürüyüş yolunun altyapı çalışmaları tamamlandı.

Proje hakkında Sapanca Belediyesi'nden yapılan açıklamada, altyapısı tamamlanan projede 4 Şubat Pazartesi günü itibariyle bordur boyama, yürüyüş yolu, çim kaplama, göl kıyısına korkuluk, banklar ve elektrik gibi üstyapı çalışmalarına başlanacağı bildirildi.

Karayolları tarafından 1.5 metre genişliğinde güvenli bölge, 2 metre genişliğinde bisiklet yolu ve 1. metre genişliğinde yürüyüş yolu olarak planlanan yol şimdiden spor severlerin ilgi odağı oldu.

3 BÖLÜM

Projeyle ilgili bilgi veren Sapanca Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer; "Karayolları Genel Müdürlüğüne ait olan bu projeyi Arifiye Belediyesi ile birlikte ortaklaşa yürütüyoruz. Yaklaşık 900 metre uzunluğundaki yürüyüş yolunun mevcut altyapısını çok şükür bitirdik. Pazartesiden itibaren üst yapı çalışmalarımıza başlayacağız. Proje; bisiklet yolu, yürüyüş yolu ve güvenli bölge olmak üzere 3 bölümde hazırlandı. Vatandaşlarımız bağlantı ve yürüyüş yolunu hem yaya hem de bisikletleriyle şimdiden kullanmaya başladılar" dedi.