ARİFİYE-SAPANCA YÜRÜYÜŞ YOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Karayolları tarafından hazırlanan ve Sapanca Belediyesi ile Arifiye Belediyesi'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen yürüyüş yolu projesinde çalışmalar devam ediyor.

SASKİ ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin onayı ile gerçekleştirilen proje; 900 metre uzunluğunda yürüyüş yolu, 2 bin 400 metre bordür, 5.000 metrekare kilitli parke, 500 metrekare yeşil alan, 900 metre yağmur suyu kanal çalışması ve yürüyüş yolu boyunca ışıklandırma çalışmalarını kapsıyor.

Sapanca Belediyesi'nden yapılan açıklamada, projenin karayolları tarafından hazırlandığı; 1.50 metrelik alanın güvenli bölge, 2 metrelik alanın bisiklet yolu ve diğer 1.50 metrelik kısmın ise yürüyüş yolu olarak ayrıldığı belirtildi.

YOLUN ORİJİNAL HALİ BOZULMADI

Projeyle ilgili bilgi veren Sapanca Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer; "Karayollarına ait olan bu projeyi Arifiye Belediyesi ile birlikte ortaklaşa yürütmekteyiz.    Yaklaşık 900 metre uzunluğundaki yürüyüş yolunu en yakın zamanda vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Proje; bisiklet yolu, yürüyüş yolu ve güvenli yeşil alan olmak üzere 3 bölüm olarak gerçekleştiriliyor. Yolun orijinal halini hiçbir şekilde bozmadan çalışmalarız devam ediyor. Sapanca-Arifiye arasında gerçekleştirilen bağlantı yolundaki çalışmaların tamamlanmasının ardından, vatandaşlarımız Sapanca Gölü eşliğinde yürüme ve bisiklet kullanma imkanı bulacaklar" dedi.