AKŞENER'E SALİH KILIÇ MEKTUBU

İYİ Parti'de isminin listede yer almaması tepkilere neden olan Türk-İş eski Genel Başkanı Sapanca siyasetçi Salih Kılıç için Meral Akşener'e mektup yazıldı.

Medyabar'da yer alan habere göre; 19. Dönem DYP Milletvekili, Türkiye Metal Sendikası Baş Hukuk Danışmanı Av. Muhammed Sadık Avundukoğlu ve Tes-İş eski Genel Başkanı, Adalet Partisi eski Milletvekili Enver Turgut'un imzasının yer aldığı söz konusu mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Partiniz Türk siyasetine ambleminizde olduğu gibi yeni bir güneş gibi doğmuştur. Aynı zamanda milletimiz için de bir umut olmuştur. Söylemleriniz ve ilkelerinizle siyasete yeni bir üslup getirdiniz.

Bu cümleden olarak, geçmişte çeşitli partilerde politika yapmış ve farklı partilere oy vermiş Türk işçi dünyasının mensupları olarak, 12 milyon emeklinin ve 22 milyon çalışanın temsilcilerinin partinizde milletvekili adayı olarak yer almasını canı gönülden istedik.

Bu amaçla geçmişte Türk-İş Genel Başkanlığı yapmış, temsil kabiliyeti çok yüksek olan ve görev yaptığı sürece tüm sendika başkanlarının da teveccühünü kazanmış olan Salih Kılıç'a partinizden milletvekili adayı olması hususunda teşvik ve telkinlerde bulunduk.

Türk siyasi tarihinde Türk işçi camiasını ve temsilcilerini yanına alan partiler daima iktidar alternatifi olmuşlardır. Sayın Salih Kılıç'ın bu açıdan değerlendirileceği umudu içerisinde idik. Lakin partinizin açıklanan milletvekili adayları listesinde isminin yer almaması bizleri büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştır.

Bu üzüntümüz Sayın Salih Kılıç'ın şahsı kadar aynı zamanda çok ümitli olduğumuz partiniz içinde olmuştur.

Sayın genel başkan, temsil kabiliyetini, çalışkanlığını ve başarısını geçmişte ispat etmiş ve aynı zamanda sadece kendi ilinde değil Türkiye genelinde de olumlu imaj yaratacak bir şahsın listede yer almaması partiniz açısından da büyük bir kayıptır.

Bu hissiyatımızı bilgilerinize saygılarımızla arz ederiz."