AK PARTİ KOCAELİ'DE BÜYÜK DEĞİŞİM

AK Parti Kocaeli'de 13 belediye başkanın 12'sini yeniden aday göstermedi. Parti Kocaeli'de 12 yeni isimle seçime girecek.

AK Parti'nin Kocaeli'nin 12 ilçesindeki adayları gece saatlerinde belli oldu. Aday olarak belirlenen isimler tek tek aranarak adaylıkları tebliğ edildi. Buna göre İzmit'te eski milletvekili Azize Sibel Gönül aday gösterilirken, yerini koruyan tek mevcut başkan ise Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım oldu.

Parti, ilk dönemi olan Körfez, Kandıra, Kartepe, Dilovası ve Çayırova, ikinci dönemi olan Gebze, İzmit, Başiskele ve Derince ile üçüncü dönemi olan büyükşehir, Darıca ve Gölcükte seçime yeni adaylarla girecek.

SAKARYA'DA 3 DÖNEME TAKILANLAR
Bilindiği gibi Sakarya'da 3 dönem kuralına takılan 3 belediye başkanı bulunuyor. Bunlar Adapazarı, Erenler ve Taraklı. 

İLK VE İKİNCİ DÖNEMİ OLAN BAŞKANLAR
Sakarya'daki iki dönemlik başkanlar ise Ferizli, Kaynarca, Karasu, Kocaali, Serdivan, Geyve, Pamukova, Karapürçek ve Arifiye. Tek dönem başkanlık yapan isimler ise Sapanca, Hendek, Akyazı ve Söğütlü'de bulunuyor. 

Kocaeli'de yaşanan bu büyük değişimin ardından, Sakarya'da da böyle bir değişimin olup olmayacağı bilinmiyor. Ancak listenin Kocaeli'de olduğu gibi adaylara telefon gelene kadar belli olmayacağı kaydediliyor.

Bilindiği gibi Recep Tayyip Erdoğan 12 Ocak'ta Kocaeli'de, 13 Ocak'ta ise Sakarya'da aday tanıtım programına katılacak. Yani Sakarya'da ki 16 ilçenin adayının Cumartesi geç saatlerde ortaya çıkması bekleniyor.  

İŞTE AK PARTİ'NİN KOCAELİ ADAYLARI

Başiskele: Yasin Özlü

Çayırova: Bünyamin Çiftçi

Darıca: Muzaffer Bıyık

Derince: Zeki Aygün

Dilovası: Hamza Şayir

Gebze. Zinnur Büyükgöz

Gölcük: Ali Yıldırım Sezer

İzmit: Azize Sibel Gönül

Karamürsel: İsmail Yıldırım

Kartepe: Muhammed Mustafa Kocaman

Körfez: Şener Söğüt

Kandıra: Adnan Turan