AK PARTİ'DE TEMAYÜL HEYECANI

AK Parti Sakarya'da 16 ilçe belediye başkanlığı için başvuruda bulunan 149 kişi ve 16 mevcut belediye başkanı için partililer sandık başına gitti.

Sakarya Spor Salonu'nda gerçekleştirilen temayül yoklamasına, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti milletvekilleri Semiha Ekinci, Meliha Akyol, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, belediye başkanları, ilçe başkanları ve aday adayları ve partililer katıldı.

Temayül yoklamasında Sapanca'dan ise İlçe Başkanı Yunus Gümüşel'in yanı sıra Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, aday adayları; Çiğdem Cebeci, Semiha Kılıç, Nazmi Bostancı, İsa Sezer, Metin Şirin, Can Cengiz Çetin, Erdal Tarhan, Özcan Özen ve İsa Cebeci hazır bulundu.

İlk kez yapılan e-temayülde teşkilat üyeleri mevcut başkanları değerlendirerek ve kimi aday görmek istiyorlarsa onların isimlerini yazıp oylarını kullandı.

Sapanca teşkilatından temayül yoklamasına katılan İlçe Başkanı Yunus Gümüşel, parti üyeliği devam eden geçmiş dönem ilçe başkanları, ilçe yönetim kurul üyeleri, ilçe kadın kolları yönetimleri, ilçe gençlik kolları yönetimleri, belediye meclis üyeleri ve ana kademe mahalle başkanlarından oluşan toplam 88 delege, ilk aşamada, mevcut Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer'e yönelik "Belediye hizmetleri, halkla ilişkiler, teşkilat ilişkileri, partinin ilke ve değerleri açısından nasıl buluyorsunuz ve belediye başkanının yeniden aday gösterilmesini ister misiniz?" sorusunu yanıtladı. Diğer bir adımda ise Sapanca Belediye Başkan adayı olarak görmek istedikleri 2 ismi yazdı.

SONUÇLAR AÇIKLANMAYACAK

Elektronik ortamda gerçekleştirilecek olan temayül yoklamasının sonuçları direk genel merkeze ulaştı. Sonuçlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önüne gidecek.