AK PARTİ'DE SON DURUM: 9+1

Başvuru süresinin 16 Kasım'a uzatıldığı AK Parti'de 12 Kasım Pazartesi tarihi itibariyle 6 aday adayı başvuru yaptı. Mevcut Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ile birlikte aday sayısı 7'ye çıktı.

YILMAZER ADAY

AK Parti MKYK'da alınan karara göre; mevcut ilçe başkanlarının yeniden seçilmek için adayı adayı olmaları gerekmiyor. Sapanca'nın mevcut Belediye Başkanı Aydın Yılmazer'inde aralarında bulunduğu mevcut başkanlar yeniden aday adayı olmuş olarak kabul ediliyor.

ÇAPOĞLU İPTAL ETTİ

Daha önce aday adaylığı için randevu alan Recai Çapoğlu bu randevusunu iptal etti ve şuana kadar başvurada bulunmadı.

İSA CEBECİ RANDEVU ALDI

AK Parti Sapanca Belediye Meclis Üyesi İsa Cebeci aday adaylığı başvurunda bulunmak üzere 16 Kasım 2018 Cuma günü saat 17:00'a randevu aldı. 

ÖZCAN ÖZEN CUMA GÜNÜ

AK Parti Sapanca Belediye Meclis Üyesi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Özcan Özen'de aday adayı olmak için Cuma günü saat 16:00'a  randevu aldı.

ERDAL TARHAN

Geçmiş dönemde AK Parti'de İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Erdal Tarhan'da aday aday oluyor. Tarhan'ın randevu saati ise 15:00.

ADAY ADAYI OLAN İSİMLER (ALFABETİK OLARAK)

AYDIN YILMAZER

1971 yılında Sapanca'da doğdu. İlköğrenimini ve liseyi Sapanca'da tamamladı. 1995 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi. 1997 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Yönetim ve Organizasyon bilim dalında yüksek lisans ve 2004 yılında doktora eğitimini başarıyla tamamladı. Aynı zamanda Sakarya-Serdivan ve Sapanca Belediyesi'nde idari görevlerde bulundu. 2004 Yılında Sapanca Meslek Yüksekokulu'nda Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı. 2006 yılında Yardımcı Doçentliğe atanan Yılmazer, 2007 yılında Leicester Üniversitesi'nin davetlisi olarak İngiltere'ye giderek 1 yıl dil eğitimi ve bilimsel araştırmalar yaptı. 2004 yılından itibaren Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu'nda sırasıyla Müdür Yardımcısı ve Müdür olarak çalışan Yılmazer'in, pek çok ulusal ve uluslararası dergilerde yayınları bulunmaktadır. 2014 yılında Stratejik Yönetim alanında Doçentlik unvanını aldı.2014 Yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinden Belediye Başkanı adayı olarak 12.474 (%49,6) oy alarak Belediye Başkanı seçilmiştir. Başkan Yılmazer, evli ve 3 çocuk babasıdır.

CAN CENGİZ ÇETİN

1960 yılında İzmit'te doğan Çetin halen Sapanca'da ikamet etmektedir. İlk, orta, lise tahsilini Adapazarı'nda tamamlayan Çetin, 1984 yılında Uludağ Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünden mezun oldu. Askerlik görevini 85-87 yılları arasında yedek subay olarak tamamlayan Çetin, çalışma hayatına ise 1987 yılında Taksim Otelcilik A.Ş.'de başladı. 1990 yılında İstanbul Taksim Tur iç turizm müdürü, Sapanca (Vakıf) Oteli'nde müdür yardımcılığı ve genel müdürlük görevlerinde bulundu. 2000 yılında Side Tatil Köyü, 2004 Yılında Kocaeli Grand Yükseliş Otel, 2008 Yılında Horus Paradise Otellerinde genel müdür olarak görev yaptı. 2012 yılından bu güne ise Kocaeli The Ness Termal Hotel deki genel müdürlük görevine devam etmektedir. AK Parti Sakarya 5. ve 6. İl kongrelerinde Fevzi Kılıç başkanlığında yönetim kurulu üyesi seçilen Çetin, 2 dönemdir bu görevinin yanında il başkan yardımcılığı görevini yürüttü. Sapancaspor ve Sakaryaspor'da çeşitli dönemlerde yönetim kurulu üyeliği yaptı. Evli ve 2 çocuk babası olan Çetin, iyi derecede Almanca biliyor.

ÇİĞDEM CEBECİ

1980 yılında İstanbul'da doğan Çiğdem Cebeci, ilk, orta ve lise eğitimini Sapanca'da tamamladı. Cebeci daha sonra ise 2005 yılında Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik bölümünden mezun oldu. 2007 yılında yüksek lisansını Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı, Üretim ve Servis Sistemleri Yönetimi bölümünde tamamlayan Cebeci, 2010 yılında Sakarya Üniversitesi A.M.Y.O. Bilgisayar Programcılığı bölümü ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Matematik Alanlar Eğitimi Fizik Öğretmenliği yüksek lisans eğitimini tamamladı. Cebeci son olarak 2016 yılında İstanbul Beykent Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümünü bitirdi. 4 yıl boyunca Sapanca ve Arifiye ilçelerinde ücretli öğretmenlik yapan Cebeci, Adapazarı Başak Traktör Fabrikasında Kalite Mühendisliği, Doğa İş Makineleri Operatörlük Kursunda Kurum Müdürlüğü ve M-TECH A.Ş.'de Kalite Yöneticisi görevlerinde bulundu. Çiğdem Cebeci, halen özel fabrikalara danışmanlık yapmaktadır.

İSA SEZER

İsa Sezer, 1978 yılında Sapanca'da doğdu. İlkokulu Sapanca'da liseyi ise Adapazarı'nda tamamladı. 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun oldu. 2011 yılına kadar özel eğitim kurumlarında öğretmenlik ve yöneticilik görevlerinde bulundu. 2011-2016 yılları arasında kendine ait özel eğitim kurumunu işletti. 2014 Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Sapanca Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi seçildi. Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Büyükşehir belediyesinde çeşitli komisyonlarda yer alan Sezer evli ve 1 çocuk babasıdır.

METİN ŞİRİN

Metin Şirin 1966 yılında Sapanca'da doğdu. 1995 yılında Alaçam Ortaokulu'ndan mezun oldu. 1982 yılında İstanbul'da Şirin Emlak, İnşaat ve Tekstil firmasını kuran Şirin, 1984 yılında bu işini Sapanca'ya taşıdı. 1994 Yerel Seçimlerinde Türkiye genelinde ilk kez bağımsız olarak il genel meclisi üyesi seçildi. 24 Haziran Genel Seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Şirin, evli ve 4 çocuk babasıdır.  

NAZMİ BOSTANCI

1955 yılında Sapanca'da doğan Nazmi Bostancı, İlkokulu Sapanca'da ortaokulu ise TÜVASAŞ Pratik Sanat Okulunda tamamladı. Bostancı Tüvasaş Fabrikası kalite kontrol bölümünden emekli olmasının ardından Sapanca'da mobilya ve ev tekstili üzerine açtığı dükkanında ticaret hayatına başladı. Sırasıyla Sapanca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, Refah Partisi Sapanca İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, Fazilet Partisi Sapanca İlçe Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği, AK Parti Sapanca İlçe Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı, Sapanca Belediye Meclis Üyeliği ve Sakarya Büyükşehir Meclis Üyeliği, 3 dönem AK Parti Sapanca İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2012 yılında Lider Ülke Türkiye Siyaset Akademesini başarıyla tamamlayan Bostancı, AK Parti Sakarya İl Disiplin Kurulu Üyeliği görevini ise halen sürdürmektedir. Bostancı, evli ve 4 çocuk babasıdır.

SEMİHA KILIÇ

1960 yılında Sapanca'da doğan Semiha Kılıç, İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Türk Ticaret Bankası Sapanca Şubesinde 2. Müdür olarak görev yapan Kılıç,  2001 yılında emekli oldu. 2009-2014 yılları arasında AK Parti Belediye Meclis Üyeliği yaptı. Kılıç ayrıca AK Parti tarafından uygulamaya konulan toplumsal sorunları tanımak, halkın beklenti ve ihtiyaçlarına göre çözümler ve stratejiler belirlemek üzere oluşturulan, belediyeciliğin gelişimi, temsil edilmesi ve desteklenmesi alanında faaliyet gösteren Siyaset Akademisi'nden 2013 yılında mezun oldu.