AK PARTİ'DE İLK BAŞVURULAR KADINLARDAN GELDİ

2019 Yerel Seçimleri öncesi AK Parti Sapanca'da ilk başvurular kadın adaylardan geldi. Meclis Üyeliği için ilk başvuruyu Büşra Duygu Alptekin yaptı.

Çiğdem Cebeci ve Semiha Kılıç'ın belediye başkanlığı için ilk aday adayları olmalarının ardından meclis üyeliği aday adaylığına ilk başvuran isimde Büşra Duygu Alptekin oldu.

4 yıldır AK Parti Kadın Kolları İl Yönetim Kurulu Üyesi, AR-GE'den Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı ve AK Parti İl Kadın Kolları İlçe Koordinatörlüğü görevlerini yürüten Alptekin, Sapanca Belediyesi Meclis Üyeliği Aday Adaylığı için evraklarını İlçe Başkanı Yunus Gümüşel'e teslim etti.

AK Parti'nin, kadınlara büyük önem verdiğine dikkat çeken İlçe Başkanı Gümüşel, Alptekin'e hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

BÜŞRA DUYGU ALPTEKİN KİMDİR?

10 Şubat 1991 İstanbul doğumlu olan Alptekin, lise eğitimini Özel Sakarya Eğitim Kurumlarında birinci olarak tamamladı. 4 yaşında başladığı ve 16 yıl süren spor hayatında yüzme branşında Türkiye Şampiyonluklarının da arasında bulunduğu sayısız başarıya imza attı. Türk Yüzme Milli Takımına seçildi.  

2006 yılında İngiltere, Bournemouth English School da yabancı dil eğitimi aldı. Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği ve Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret bölümlerini bitirdi.

Evli ve 1 çocuk annesi olan Alptekin, ileri derecede İngilizce ve temel düzeyde Almanca bilmektedir.