AFRA ADIYAMAN AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

Sapancalı milli sporcu Afra Adıyaman Macaristan'da yapılan Avrupa Kick Boks Şampiyonası'nda altın madalya aldı. Adıyaman bu kategoride Türkiye'ye ilk şampiyonluğu getiren isim oldu.

Daha önce 13 kez Türkiye Şampiyonluğu 6 Avrupa Şampiyonluğu 1 Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu ve 2 Avrupa ikinciliği bulunan Adıyaman Macaristan'da yapılan Gençler Avrupa Kick Boks Şampiyonası'nda da altın madalyanın sahibi oldu.

Çeyrek finalde son Dünya Şampiyonu Yunan rakibi Zarmakoupi Paraskevi Semeli'yi eleyen Adıyaman, yarı finalde İtalyan rakibi Fiore Lisa'yı sayı ile nakavt etti. Finalde karşılaştığı İspanyol rakibi Barbientos Aguilar Selena'yı da mağlup etmeyi başararak Gençler 50 Kg'da Avrupa Şampiyonu unvanını kazandı.

MİLLİ GURUR

Sakaryalı Milli Takım Antrenörü Serkan Yılmazer, uzun bir mücadelenin ve emeğin karşılığını aldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Yılmazer, "Her zaman inandığımız ve güvendiğimiz bir sporcumuzdu Afra Adıyaman. Bugünde hem bizi hem de Türk Milletini yanıltmadı ve hepimizi gururlandıran bir başarıya imza attı. Desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

HEDEF OLİMPİYAT

Afra Adıyaman ise büyük bir sevinç ve gurur yaşadığını belirterek, "Bugüne kadar bana desteğini esirgemeyen aileme, hocalarıma, bizi duaları ile yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Asıl hedefim olimpiyat şampiyonluğu" diye konuştu.

ÖZSOY'DAN TEBRİK

Avrupa Şampiyonu olan Afra Adıyaman'ı tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, "Afra kızımız Sakarya ve Türkiye Kick Boks tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır. Kendisi ile ne kadar övünsek azdır. Bu büyük başarıda pay sahibi olan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.