ACILI BABA YAŞANANLARI ANLATTI

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde geçirdiği mide ameliyatı sonrası rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Selin Selem'in babası Burhan Selem, yaşananları Sapanca Gazetesi'ne anlattı.

KONTROL VE TETKİK YAPILMADI

Kızı Selin Selem'in obezite hastası olduğunu belirten Burhan Selem, "Tüp mide ameliyatını önerdiler. Yaptığımız araştırmada, Düzce Tıp Fakültesi Uygulama Hastanesi'nin başarılı ameliyatlar yaptığını duyduk. Bunun neticesinde oraya müracaat ettik. Yaklaşık 2 aylık bir süreç içerisinde tetkikleri yapıldı. Ve en son 29 Haziran 2018 tarihinde Üniversite Hastanesinde tüp mide ameliyatı oldu. 2 Temmuz'da kontrolleri yapılıp taburcu edildik ve bir hafta sonra dikişlerin alınması için hastaneye müracaat etmemiz söylendi. 6 Temmuz Cuma günü saat 3.5 gibi asistan tarafından dikişler alındı. Her hangi bir kontrol tetkik yapmadı ve bizi gönderdi.

Daha sonra, yani Cumartesi ve Pazar günü sabahı pek bir sorunu yoktu. Ancak Pazar günü öğleden sonra bir titreme geldi beş dakika içerisinde geçti.  Pazartesi günü tekrardan bu olay nüksedince biz hocayı aradık, o da bizim hastaneye gelmemizi söyledi. Hemen Sapanca'dan yola çıkıp 12:30'da hastanede ulaştık. 13:30'da polikliniğe müracaat ta bulunduğumuzda önce tetkikler yatırmamızı söylediler. Kaçak olup olmadığını kontrol etmek için kan tahlilleri yaptılar ve film çektiler. Hastanedeyken saat 15:00 gibi tekerlekli sandalyede bekleyen kızım çok kötüleşti ve acile kaldırıldı. Acilde kalbinin durduğunu ancak müdahale ile çalıştırdıklarını söylediler ve yoğun bakıma sevk ettiler. Salı günü saat 16:30 gibi de kızımın vefat ettiğini söylediler" dedi.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK"

Kızının ölüm nedeninin kendilerine açıklanmadığını ifade eden Selem, "Ameliyatı yapan hocaya nedenini sorduk 'Klinik aşamasında 25 yıllık meslek hayatımda böyle bir vakayla karşılaşmadım" dedi. Ancak yoğun bakımdaki doktorlar da kaçak olduğunu, kaçağın da enfeksiyona neden olduğunu bütün vücudu sardığını söyledi. Biz de tereddüt yaşadık bu konuda. Ölüm nedenini sorduğumuzda hiç kimse bir şey söyleyemedi. Bunun üzerine biz de otopsi yapılmasını talep ederek savcılığa müracaat ettik. Dün akşam otopsisi yapıldı ve savcılıkta eğer ihmali olanlar varsa bu ihmali yapan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduk ve cezalandırılmasını talep ettik" diye konuştu.