AÇIKGÖZ'ÜN ''HOCALI KATLİAMI'' MESAJI

Ülkü Ocakları Sapanca İlçe Başkanı Murat Han Açıkgöz tarihe kara leke olarak düşen, "Hocalı Katliamı"nın yıl dönümü sebebiyle yazılı bir mesaj yayınladı.

"Tarihte kanlı katliam olarak geçen 26 Şubat 1992 tarihinde yaşanılan olay Türk toprağı Dağlık Karabağ Bölgesinin Hocalı kasabasında yaşandığı için tarihe 'Hocalı Katliamı' olarak geçmiştir" diyen Açıkgöz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Aralık 1991'de Hankendi çevresinde yerleşen ve Azerilerin yaşadığı Kerkicahan kasabasının alınmasından sonra, Hocalı kasabası tamamen Ermeni ablukasında kalmıştır. 30 Ekim'den itibaren karayoluyla ulaşım kapanmış ve tek ulaşım vasıtası olarak helikopter kalmıştı. 20 Kasım 1991'de Hocavend semalarında Mi-8 helikopterin Ermeni kuvvetler tarafından vurulmasından sonra, hava ulaşımı da kesilmişti. İşgalden önce 1991-1992 kış aylarında Hocalı sürekli olarak bombalanmıştır. Hocalıdan çıkmış mültecilerin İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne söylediklerine göre, bazı durumlarda bombardımanlar açıkça sivil hedeflere karşı yönlendirilmiştir. 936 kilometre karelik alana sahip, savaştan önce 2 bin 605 aileden ibaret 11.356 kişinin yaşadığı Hocalı kasabası 26 Şubat 1992 tarihinde yağmaya maruz kalmış ve kasaba tamamen Ermeniler tarafından yok edilmiştir. Tarih Boyunca savaşta asla sivilleri hedef almayan, her döneminde dünyaya insanlık dersi veren Türk Milleti burada hunharca katledilmiştir. Buradan kardeş ülkemiz Azerbaycan'a sesleniyoruz. Daima yanınızdayız. Türk'ün adalet ve kudreti bu coğrafyalarda hakim olmadıkça huzurdan da bahsetmek mümkün değildir. Sapanca ilçesinde soykırım her dönem hatırlanmaktadır."