ABLA VE AĞABEYLERİ ONLARI UNUTMADI

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sapanca Meslek Yüksekokulu öğrencileri, sevgi evleri çocuk yuvaları ve çocuk bakım evlerindeki çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenledi.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında; devlet tarafından açılan sevgi evleri çocuk yuvaları ve çocuk bakım evlerindeki kimsesiz çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

Program kapsamında ilk olarak Muzipo Oyun Evinde, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Öğretim Üyesi Dr. Yakup Köseoğlu'nun da katılımıyla kahvaltı ve oyun etkinliği gerçekleştirildi.

Daha sonra alışveriş merkezine götürülen çocuklara burada bir fast food firmasının sponsorluğunda "Rafadan Tayfa" isimli filmi izledi. Sinema çıkışında hediyeler dağıtıldı. Yemek ikramında bulunuldu. Daha sonra Playland oyun salonuna giden çocuklar burada oyunlar oynadı, doyasıya eğlendi.

Etkinlik sonunda proje ekibininden yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

"Atamızında dediği gibi çocuklar her türlü koşulda ve istismardan korunmalı onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır. Biz de bunu göz önünde bulundurarak çocukların moral ve motivasyon açısından iyi olmaları için onlarla vakit geçirip onların özel olduklarını hissettirmek istiyoruz. Her ailenin çocuklarına verdiği özel ilgiyi bizlerde bu kardeşlerimize o özel ilgiyi, değeri vermek ve onlara bizler için ne kadar özel olduklarını hissettirmek en büyük gerekçemiz."