9. SAPANCA TURİZM MYO TURİZM HAFTASI ŞENLİĞİ

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu tarafından "Turizm Haftası Şenliği" düzenlendi.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl 9'uncusu düzenlenen şenlikte, Sapanca Belediyesi Kırkpınar Kültür Merkezi bahçesinde farklı yörelere ait yemeklerin sergilendiği stantlar açıldı, aşçılık programı tarafından hazırlanan yemekler davetlilere ikram edildi.

Şenliğin ilk olarak 9 yıl önce ders içi ödev projesi olarak başlatıldığını belirten Okul Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Recep Yıldırgan, etkinliğin her yıl büyüyerek şuan ki konumuna geldiğini söyledi.

Amaçlarının öğrencilerin organizasyon kabiliyetlerini geliştirmesinin yanında vatandaşların da turizm bilincini arttırmak olduğunun ifade eden Yıldırgan, "Öğrencilerimiz tarafından hazırlanan stantlarda ülkemizin 7 coğrafi bölgesini turistik, kültürel ve yöresel lezzetler bakımından tanımları gerçekleştiriliyor. Bunların yanında Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonuna bağlı Marmara Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Üyesi Dernekleri adına katılan birbirinden değerli şeflerin sunumları olacak" dedi.

Okul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Hümeyra Baysal ise, etkinlikte emeği geçen ve destek veren öğrenci, akademik, idari personel ile kurumlara teşekkür etti.

Şenlikte konuşmaların ardından protokol üyeleri ve okul yöneticileri stantları dolaşarak, öğrencilerden bilgi aldı.