40 ÜNİVERSİTE SAPANCA'DA TURİZMİ KONUŞTU

1-3 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek 1. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni trendler Kongresi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi Sapanca yerleşkesinde başladı.

Kongre açılışına, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, SUBÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, Eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan, SUBÜ Genel Sekreteri  Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Ergen Subü Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, çok sayıda akademisyen, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Ulusal ve Uluslararası düzeyde 100'ün üzerinde akademisyenin katılımı ile toplamda 75 bildirinin sunulduğu kongrede bir konuşma yapan Rektör Mehmet Sarıbıyık, Sakarya'da gerçekleşen ilk Uluslararası Turizm Kongresi olduğunu hatırlatarak Turizm Fakültesi'ni tebrik ettiğini söyledi. Mehmet Sarıbıyık, "Bir ülkenin milli değerlerinden biri olan turizm, bacasız sanayi olarak adlandırılmakta ve ülke ekonomisi açısından büyük önem taşımaktadır. Ülkemizin Turizm potansiyeline baktığımız zaman kıyı turizmi, tarih turizmi, kültürel ve doğal turizmin yanı sıra sağlık, spor ve konferans turizmi gibi turizm alanları da son zamanlarda yaygınlaşmaya başlamıştır. Üniversite olarak toplumun ve sektörün ihtiyaçlarına yönelik eğitim vermeyi misyon edindik. Turizmde ve diğer alanlarda uygulamanın önemi üzerinde durarak 3+1, 6+2, 7+1 modelini yani en az bir dönem tam zamanlı iş yeri uygulamasını hayata geçirdik." dedi.  

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer de Sapanca açısından turizme yönelik her çalışmaya katkı sağladıklarını ifade ederek, özellikle üniversitenin fakülte ve yüksekokul eğitimlerine destek vermekten memnuniyet duyduklarını söyledi.

Turizm Fakültesi Dekanı ve Kongre dönem Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık da 7'si yurt dışından olmak üzere araştırmaların iki gün boyunca 15 ayrı oturumda sunulacağını belirtti.