23 NİSAN SAPANCA'DA COŞKUYLA KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Sapanca'da düzenlenen törenle kutlandı.

Sapanca'daki ilk tören hükümet konağı önünde gerçekleşti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede'nin Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Buradaki törenin ardından Uzunkum Park'taki programa geçildi. Sinan Göksun Ortaokulu öğrencilerinden Eda Bayar'ın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşma ile başlayan programda, Naren Pera Karaaslan, Sena Dündarlı ve Özüm Gür 23 Nisan konulu şiirler okudu. Alaçam Ortaokulu ve Sinan Göksün Ortaokulunun hazırlamış oldukları koro ile Bilgin Özkaynak İlkokulu ile Nazmiye Ömer Sözer Ortaokulu'nun halk oyunları gösterileri, izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Programda ilçe milli eğitim müdürlüğünce düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirdiği, ''Ağaçlar Kitap Açtı'' etkinliğinin açılışı yapıldı.

Proje kapsamında öğrenciler tarafından ağaçlara asılan yaklaşık 2 bin adet kitap, çocuklara ücretsiz dağıtıldı. Şişme oyun parkının yanı sıra tahta bacak show, trambolin, sandalye kapmaca, mendil yakalama gibi yarışmalar düzenlendi.

Programa, Sapanca Kaymakamı Ali Ada, Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, İlçe Emniyet Müdürü Güven Alan, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Birol Ustaoğlu, Cumhuriyet Savcısı Gökhan Düğer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.