2018'İN İLK MECLİSİ TOPLANDI

Sapanca Belediyesi 2018 yılı Ocak ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ

Toplantının 1. Maddesinde 5393 Sayılı Belediye Kanunun 25.inci maddesine istinaden kapalı zarf usulü ile Belediye Denetim Komisyonu Üyelerinin seçimi gerçekleşti.

Yapılan seçim sonrası Denetim Kurulu Ayşe Kösemen, İsa Cebeci, Cengiz Emil, Özcan Özen ve Kadir gider isimlerinden oluştu. Kurulunun yedek üyeleri ise Hüsnü Taylan ve Eyüp Özen oldu.

NORM KADRO

Toplantının 2. Maddesinde görüşülen "Belediyeye ait norm kadro cetvelleri", oy birliğiyle kabul edildi.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL

Toplantının 3. Maddesinde "657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesi uyarınca, 5393 sayılı Belediye Kanunun 49'uncu maddesinin 3'üncü fıkrası gereğince, belediyede norm kadroya uygun 2018 yılında tam zamanlı ve kısmi zamanlı sözleşmeli personel çalıştırılması" konusu görüşüldü. Madde görüşmeler sonrası oy birliğiyle kabul edildi.

BORÇLANMA YETKİSİ OY ÇOKLUĞUYLA GEÇTİ

Toplantının 4. Maddesinde, "5393 sayılı Belediye Kanunun 18'inci maddesinin 'd' fıkrası gereğince, belediyenin görev ve hizmetlerinin gerektirdiği giderleri karşılamak amacıyla, 5393 sayılı Belediye Kanunun 68'inci maddesinde belirtilen usul ve esaslara göre borçlanma konusunda belediye başkanına yetki verilmesi" konusu görüşüldü. Madde AK Partili üyelerin kabul, MHP'li üyelerin red oyları ile oy çokluğuyla kabul edildi.

ERİŞİLEBİLİR ŞEHİR YÖNETMELİĞİ

Toplantının 5. Maddesinde ise "Dünya Engelliler Birliği WDU tarafından hazırlanan Erişilebilir Şehir Yönetmeliği'nin hazırlanmasına yönelik İmar Komisyonu Raporu" görüşüldü. Madde oy birliğiyle kabul edildi.