18. ULUSLARARASI SAPANCA ŞİİR AKŞAMLARI SONA ERDİ

18. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları düzenlenen kapanış programı ile sona erdi.

Final programı, yağış sebebiyle bu yıl ilk kez Sapanca Gölü kenarında gerçekleşmedi. Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu'na alınan program Ricardo Moyano, Yuri Ryadchenko, Serkan Halili, Gürkan Özkan, Enver Mete Aslan'dan oluşan Dost Şarkılar grubunun konseri ile başladı.

Kültür ve sanatla dolu önemli bir organizasyona imza attıklarını belirten Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi İbrahim Aktürk, "Bu yıl da katılımcı şairler ve şiirseverlerin memnuniyet duyduğu, 5 gün boyunca şiir dolu bir süreci geride bırakıyoruz. Tüm şairlerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Kültür sanat ajandası hazırladıklarını ve her yıl çeşitli kültür sanat etkinlikleri düzenlediklerini belirten Başkan Yılmazer, bu yıl 18'incisi düzenlenen Sapanca Şiir Akşamları'nın da ilk günkü heyecanla devam ettiğini söyledi.

Etkinliğe ev sahipliği yapmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Yılmazer, "Şiir insanlık tarihi kadar eski bir sanat dalı ve her insana, her topluma dokunan bir kültür varlığıdır. Bugün aramızda olan siz şairlerin yazdığı şiirler ise dilimize çok güzel bir hediyedir. Sevgiyi, sevinci ve kederi sözlerle oya gibi işleyerek oluşturmuş olduğunuz şiirlerinizi dinlediğim için bahtiyar olduğumu belirtmek istiyorum. Güzel dilimize yaptığınız katkılar için tüm şair arkadaşlarıma teşekkür ederim" diye konuştu.

Bu tür etkinliklerin Sakarya ve Sapanca'nın dünya çapında tanınmasına hizmet ettiğini kaydeden Yılmazer, konuşmasında şunları söyledi:

"Belediye olarak sanatsal etkinliklere her yıl üzerine biraz daha koyarak devam ediyoruz. Paneller, konferanslar, tiyatro gösterileri, sergiler, ulusal ve uluslararası festivaller, fuarlar, konserler ve kültür sanat kursları düzenledik ve düzenlemeye de devam ediyoruz. Kültür, sanat ve festivaller ilçesi olarak Sapancamızı ulusal ve uluslararası alanlarda duyurmaya devam ediyoruz. Kültür ve sanata verdiğimiz değer, yerel yönetimleri bir bütün ve çok katmanlı bir yapı olarak algılamamızdan ileri gelmektedir. Kültürel ve sosyal konularda arzuladığımız zenginlik, şehircilik anlayışımızın en temel ölçütlerimizden biridir. Sapanca'nın adı, bu yeni mecralarıyla sanatın parladığı bir şehir olarak her yerde anılmaya devam edecektir. "

Programda konuşmaların ardından Türkiye'den 22 ve diğer ülkelerden 7 şair, şiir sunumları gerçekleştirdi.

Programa Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi İbrahim Aktürk, şairler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.