1040 YENİ KONTENJAN

Sapanca'da mevcut 3 bin 869 yükseköğrenim öğrencisinin yanında tercih kitapçığında toplam 1040 yeni kontenjan yer alacak.

YENİ KONTENJAN

Sapanca Gazetesi editörlerinin yetkililerden edindiği bilgilere göre; ilçedeki yükseköğrenim kurumları olan Sapanca Turizm Fakültesi'nde 1004, Sapanca Meslek Yüksekokulu'nda 2 bin 185 ve Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu'nda 679 olmak üzere toplam 3 bin 869 öğrenci eğitim ve öğrenimlerine devam ediyor. 

SAPANCA MYO

Sapanca'nın eğitim alanındaki amiral gemilerinden olan Sapanca MYO'da; Bankacılık ve Sigortacılık, Bankacılık ve Sigortacılık (İÖ), Dış Ticaret, Halkla İlişkiler ve Tanıtım,  Halkla İlişkiler ve Tanıtım (İÖ), Medya ve İletişim, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Pazarlama, Peyzaj ve Süs Bitkileri programlarında eğitim ve öğrenim gören toplamda 2 bin 185 öğrencinin yanı sıra 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında 665 yeni kontenjan açılacak. Tüm öğrencilerin kontenjanları doldurması durumunda ise okulun öğrenci sayısı 2 bin 850'ye yükselecek.

SAPANCA TURİZM MYO

Sapanca Turizm MYO'da; Aşçılık, Turizm Animasyonu, Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Turizm ve Seyahat Hizmetleri'nde toplam 679 öğrenci eğitim ve öğrenimlerine devam ediyor. 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında açılacak 185 yeni kontenjanın öğrenciler tarafından tercih edilmesi durumunda okuldaki öğrenci sayısı 864'e yükselecek.

SAPANCA TURİZM FAKÜLTESİ

Sapanca Turizm Fakültesi'nde Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği ve Turizm Rehberliği (İÖ) bölümlerinde 1004 öğrenci eğitim ve öğrenimine devam ediyor. 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında açılacak 190 yeni kontenjanın öğrenciler tarafından tercih edilmesi durumunda okuldaki öğrenci sayısı 1194 olacak.

BARINMA VE ULAŞIM SORUNU

YKS tercihleri 23-29 Temmuz tarihleri arasında alınacak. İlçenin en büyük sorunu ise barınma sorunu. Bir çok başarılı öğrenci barınma ve ulaşım sorunları sebebiyle Sapanca'daki yükseköğrenim kurumlarını kazansa bile ya kayıt yaptırmıyor yada daha sonra okuluna ara veriyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun ilçedeki yurdunu tamamlaması durumunda benzer sorunların bu yılda yaşanması bekleniyor.