'SU KİRALAMA İHALELERİNE KARŞIYIZ'

MHP Sapanca Belediye Meclis Üyesi Atilla Eker, doğal kaynak suyu kiralama ihaleleri, belediye bütçesinin kullanımı ve turist taşıyan araç şoförlerinin esnaftan talep ettiği komisyonlar hakkında açıklamalarda bulundu.

SU KİRALAMA İHALESİNE KARŞIYIZ

Düzce ve Sakarya'nın Kocaali ilçelerinde yaşanana sel felaketlerine dikkat çeken Eker, Ağustos ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, "Doğal felaketlere üzülüyoruz ancak insan eliyle felakete yol açan idari durumlar daha da üzücü. Örneğin Soğucak Yaylası'nda yakında bir ihale gerçekleşecek ve yine bir kaynak suyu tabiatına aykırı olarak mevcut konumundan taşınmış olacak. Ülkemiz ve ilçemiz kaynak suları bakımından zengin bir bölge değildir.  Bu suların kaynakları dışında kullanılması ekosisteme zarar vermektedir. Bizler bu ihaleye karşıyız" dedi.

BELEDİYE BÜTÇESİ

Belediyelerin borçlarını ödemek için kolay yolu seçerek gayrimenkul satışları gerçekleştirdiğini ifade eden Eker, "Her yönetim geldiğinde bazı kolaycılık yanlışına düşüyor. Yönetime her yeni gelen borcumuz var deyip bir yerleri satalım borcu kapatalım yanlışına düşüyor. Belediye başkanımızı bu anlamda kutluyoruz. Kendisi iktisadi tedbirlerle bütçeyi har vurup harman savurmadan gayet başarılı bir yönetim sergiliyor, bunun içinde mücadele ediyor. İnşallah her zaman bu şekilde devam eder" diye konuştu.

ŞOFÖRLERİN ESNAFTAN KOMİSYON TALEBİ

Özellikle Arap turist taşıyan araç şoförlerinin esnaftan komisyon talep ettiğini ifa eden Eker, "Bu konuda esnafımızdan çok şikayet alıyoruz. Kendilerine turist getiren şoförlerin komisyon istediklerini ve bu rakamında yüzde 30'lara kadar gittiğini söylüyorlar. Ayrıca şahıslar bu tür bir gelirle kayıtsız, vergisiz para alıyor haksız kazanç elde ediyorlar. Bu ilçemize ve ülkemize zarardır. Ayrıca ilçemizde de son dönemde artan, tabelalarda yabancı dil kullanım oranı ile ilgili belediyemizin bir çalışması var mıdır" şeklinde konuştu.

ÇALIŞMA YAPIYORUZ

Eker'in sorularını yanıtlayan Başkan Özen, araç şoförlerinin esnafa yaşattığı mağduriyet ve yabancı dildeki tabelalar ile ilgili olarak esnaf odası ile birlikte çalışma yürütüldüğünü, çalışmaların sonuçlanması ile birlikte kamuoyunun bilgilendirileceğini açıkladı.