'SAPANCA İÇİN HEP BİRLİKTE HAREKET EDELİM'

Sapanca Turizm Derneği Başkanı Berrin Yılmazer, "Gelin,  el ele verelim ve Sapanca'nın turizm cenneti bir ilçe olması için hep birlikte hareket edelim" dedi.

YANGIN OLAYI

Sapanca'da meydana gelen ve 10 iş yerinin yandığı olay hakkında sahil esnafına geçmiş olsun dileklerinde bulunan Yılmazer, "Sapanca sahilinde geçtiğimiz hafta yaşanan ve kundaklama olduğu şüphesi ile çok yönlü araştırılan lokal yangınlar nedeniyle, işyerleri küle dönen tüm esnafımıza geçmiş olsun diyor, bir daha böyle olaylar yaşanmamasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

TURİZM İLÇESİ

Sapanca'nın turizm potansiyelinin geliştirilmesi için hep birlikte hareket edilmesi gerektiğine dikkat çeken Yılmazer, şunları kaydetti: "Turizm ilçesi Sapanca'nın adının;  festivaller, doğa sporları, göl sporları, dinlenme, eğlenme veya hizmet sektörü ile ilgili etkinliklerde geçmesi gerekirken son günlerde bizleri üzen ve tüm Türkiye'nin gündemine oturan can sıkıcı olaylarla karşı karşıya geldik. Sapanca, Sakarya'nın hem siyasi hem de ticari dinamiklerini hayata geçiren, bu yüzden de her zaman imrenilerek bakınan gözde bir ilçedir. Bizi,  biz yapan bu temel özelliklerimizi korumak ve korumak ise en önemli vatandaşlık görevimizdir. Bilindiği gibi, Sapanca'da gayrimenkul fiyatları ve ticaret hacmi, birçok il ve ilçeye göre daha fazladır.

BAŞKA SAPANCA YOK

Bu durum, Sapanca'yı daha da cazip hale getirmekte ve bu doğrultuda hukuki veya hukuk dışı talepler artmaktadır. Gerek yerel yöneticilerin, gerek kanaat önderlerinin, gerek STK temsilcilerinin gerekse de Sapancalının, dengeleri korumak ve yönetmek adına çok daha dikkatli olması zaruri hale gelmiştir. Sapanca, tüm iddiasını Turizm'de öne çıkarmalı;  her sene ilçeye giriş yapan turist sayısını, bir sonraki sene nasıl arttırılacağına dair proje üreterek gerekli beklentileri ve istihdamı sağlamalıdır. Sapanca Turizm Derneği olarak, sektöründe öncü nitelikli üyelerimizle biz elimizi taşın altına koymaya hazırız. Siz de hazır mısınız Sapanca?  Gelin,  el ele verelim ve Sapanca'nın turizm cenneti bir ilçe olması için hep birlikte hareket edelim. Sapanca'ya dair projeleriniz, düşünceleriniz, önerileriniz için bizimle temas kurun ve gönüllü üyelerimiz olun. Başka SAPANCA yok."