''SAPANCA'DA KESTANE BALI ÜRETİMİ YAPACAĞIZ''

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Yüce, "Sapanca'da kestane ağaçlarının sayısını arttıracak, kestane balı üretimini yapacağız" dedi.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Yüce, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı ile Adapazarı İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti.

Sakarya'nın yeni dönem hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Adayı Ekrem Yüce, "Mümbit topraklara sahip şehrimizde tarım üzerine stratejik plan hazırlayacağız. Bitkilerin yetiştirilebileceği alanların haritasını çıkaracağız. Devletimizin tüm imkanlarından faydalanmak istiyoruz. Tıbbi ve aromatik bitkiler üzerine de çalışmalar gerçekleştirecek, şehrimize tesis kuracağız. Bitki Araştırma Merkezleri kurarak bitki yetiştireceğiz" diye konuştu.

ŞEHRE YENİ PROJELER

Başkan Adayı Yüce, "Arıcılık konusunda da Türkiye'de ilk 10'da yer alan bir Sakarya oluşturacağız. Sapanca Kestanelik bölgesinde kestane ağaçlarının sayısını arttıracak, kestane balı üretimini yapacağız. Akyazı'da da benzer çalışmalar gerçekleştireceğiz. Melen Deresini de ıslah edip bal vadisi oluşturacağız. Altından su, üstünden bal akacak. Bunlar iyi planlamayla şehre kazandırılabilecek projelerdir" dedi.