'SAPANCA, 50 MİLYON DOLARA KURTARILDI'

SABAH Gazetesi Yazarlar Kulübü, İl Buluşmaları etkinliği kapsamında Sakarya'ya geldi. Gazete yazarlarından Levent Tüzmen, Rüstem Keleş'in Sapanca Gölü açıklamalarını haberine taşıdı.

Tüzmen'in haberi şöyle:

"Sapanca Gölü'nü, Allah'ın bizlere sunduğu bir ayrıcalık olarak görüyorum. SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, gölü korumak için 50 milyon dolar harcandığını söylerken, 35 tür balığın yaşadığı Sapanca'nın dünyanın en zengin minerale sahip gölü olduğunun altını çiziyor. Büyükşehir Belediyesi, göle elektrikli ve akülü teknelerin dışında benzinli teknelerin girmesine izin vermiyor. Suyun ve yeşilin bol olduğu cennet Sakarya'da halk hiç su sorunu yaşamıyor. 24 saat musluklardan akan, pH değeri 8.3 olan suyu mükemmel arıtma tesisleri sayesinde gönül rahatlığı içinde doya doya içebilirsiniz. Dünyada enerji üretme konusunda HES'ler büyük önem taşıyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin kendi imkanlarıyla inşa ettiği ve şu anda 10 bin konutun enerji ihtiyacını karşılayan Adasu HES'te çektiğim karede şöyle yazıyordu: 'Artık tükettiği enerjiyi üreten, geleceğe güvenle bakan bir şehir var. Bu başarı tüm Sakaryalılar'ındır."

"SUYUMUZ PAKETLİ SULARDAN DAHA GÜVENLİ VE DOĞAL"

Gazetenin ekonomi sayfasında yer alan diğer bir haberde ise şu ifadelere yer veriliyor:

"Bölgenin en büyük zenginliği olan Sapanca Gölü mineral değerleri bakımından dünyanın en değerli su kaynaklarından biri. Su, kaynağında korunuyor. Bunun için 50 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Göle asla atık su karışmıyor. Ve en önemlisi, Sakarya içme suyunu kendi sağlıyor. Evlerdeki musluklardan akan su gönül rahatlığıyla içiliyor. Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, bu konuda o kadar iddialı ki; 'Şu anda bizim suyumuz paketli sulardan daha güvenli ve doğaldır' diyor."