"SAHADA KAZANIP MASADA KAYBETTİLER"

Sapanca Anadolu Lisesi'nin 5-0 kazandığı maç sonrası çıkan olaylar sebebiyle İl Ceza Kurulu tarafından verilen cezaya velilerden tepki geldi.

SALDIRI

Sapanca Anadolu Lisesi, Aralık ayı sonunda okullar arası Futsal İl Birinciliğinde karşılaştığı Özel Adamektep Anadolu Lisesi'ni 50- mağlup etti. Ancak karşılaşma sonrası rakip takımın sporcuları ve seyircileri yenilgiyi hazmedemeyerek Sapanca Anadolu Lisesi'nin sporcularına saldırdı.

CEZA VERİLDİ

Futsal İl Birinciği karşılaşmalarını namağlup sürdüren takımımızın oyuncuları ve öğretmenimize 30 ve 60 gün arasında hak mahrumiyeti cezası verildi. Sapanca Anadolu Lisesi oyunlarının cezalı olması sebebiyle bir sonraki karşılaşmaya yedek takımla çıkmaz zorunda kaldı ve mağlup oldu. Bu duruma ise veliler yaptıkları yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"26 Aralık 2018 tarihinde il bazında yapılan futsal karşılaşmasında Özel Adamektep Anadolu Lisesi ile yaptığı ve 5-0 kazandığı, gurubunda namağlup lider olan okul takımıza maç sonrası yenilgiyi hazmedemeyerek saldırı yapılmıştır. Öğretmenimiz ve sporcularımız bu saldırılara karşı kendilerini savunmuş ancak okulumuz amatör lisanslı öğrencilerine 30 gün öğretmenimize ise 60 gün hak mahrumiyeti cezası verilmiştir. Hem yenilen hem de sahaya inen seyircisiyle kavgayı başlatan, futbolcularımıza uçan tekmelerle saldıran özel okula ise sadece 30 gün ceza verilmiştir. İl Ceza Kurulu, bilinçli olarak yetenekli oyuncularımıza verdiği bu ceza ile şampiyon olacak okul takımımızın elenmesini sağlamıştır. Her alanda olduğu gibi spor alanında da çifte standart devam etmektedir. Futsal takımımız sahada kazanıp masada kaybetmiştir."