'RENKLİ UMUTLAR PROJESİ'

SUBÜ Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Sapanca İlkokulu'nun minik öğrencileriyle duvarları ve merdivenleri renklendirdiler.

Proje ekibi öğrencileri; Melis Uyanık, Duygu Bozan ve Sevinç Döz, Okul Aile Birliği, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Dede ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Serpil Çiğdem'in desteği ve Sapanca İlkokulu'nun öğretmenleri ve öğrencileriyle 'Renkli Umutlar' adında sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi.

Öğrenciler, Sapanca İlkokulu'nun merdivenleri boyadı, duvarlarını renklendirdi, öğrencileri çevre konusunda bilgilendirdi.

Proje hakkında açıklamada bulunan Sevinç Döz, "Amacımız öğrencilerin kendilerini okulun bir parçası olarak görmelerini sağlamak ve onlara yaşadıkları çevreyi daha güzel ve daha temiz bir hale getirebileceklerini göstermek ve çevreyi koruma bilincini oluşturmaktı" dedi.

Bir diğer ekip üyesi Duygu Bozan ise "Bu projemizle minik kardeşlerimizin görsel, zihinsel, ruhsal ve bedensel gelişmelerine katkı sağlayarak, kendilerine sağlanan imkanları korumaları ve doğru kullanmaları konusunda bilinçlendirme yapmaya çalıştık" diye konuştu.

Boyama etkinliğinden sonra çocuklarla birlikte çevre kirliliğiyle ilgili animasyon film izlediklerini belirten Melis Uyanık ise bireylerin kendi elleriyle güzelleştirdiği çevreyi, koruyacağını ve temiz tutacağını ümit ettiklerini söyledi.