'PSB ANATOLİA' SAPANCA'DA KAPILARINI AÇIYOR

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla 7-10 Eylül tarihleri arasında Sapanca'da bu yıl 5.'si gerçekleştirilecek PSB Anatolia Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı'nın basın lansmanı yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin yanı sıra programda Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, birlik ve kooperatif başkanları, Fuar Koordinatörü Remzi Adıyaman, basın mensupları ve davetliler yer aldı.

En büyük açık hava fuarı

Sektörün en büyük açık hava fuarına bir kez daha ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, "Sakarya'mız coğrafi konumu sayesinde bitki türü çeşitliliği ve endemizm açısından ön plana çıkmaktadır. Bunun yanı sıra şehrimiz; üretim potansiyeli, ticari tarihi, doğa ve turizm değerleri, beşeri mozaiği, kültürel canlılığı ile dünya şehri olmaya adaydır. Bu hedefimiz, iddiamız sahip olduğumuz avantajlardan, hemşerilerimizin enerjisinin aktif bir şekilde değerlendirmeye müsait olmasından kaynaklıdır" dedi.

40 bini aşkın ziyaretçi bekleniyor

Toplam 60 bin metrekare açık alanda, 200'ün üzerinde firma ve 40 bini aşkın ziyaretçiye kapılarını açacak uluslararası fuarın yeni ticaret fırsatları da oluşturacağını belirten Yüce, "Katılımcılar; fuar alanı içerisindeki kurumlarla doğrudan iletişim kurma olanağı sağlayacak. Böylece marka bilinirliğini artıracak, yenilikleri tanıyacak, prestij sağlayacak ve sektördeki gelişmeleri ve beklentileri yakından takip edecekler. PSB ANATOLIA bitki türleri noktasında büyük bir portföyün yanında, peyzaj ekipmanları ve makineleri üzerine yoğunlaşan katılımcıları da tek bir noktada buluşturacaktır. Fuarın gerçekleşmesine katkı sunan paydaşlarımıza, kooperatiflere, birliklere, Fuar Koordinatörü Remzi Adıyaman'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. PSB Anatolia'nın şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Sakarya'yı sektörün üssü haline taşıyacak

Sakarya'da sektörün her geçen gün kalitesinin arttığını, istihdama önemli katkı sunduğunu ifade eden SATSO Başkanı Akgün Altuğ, "3 festival, 2 fuar olmak üzere bu yıl 5.'sini gerçekleştirdiğimiz organizasyonun hayırlı olmasını diliyorum. Süs bitkiciliği fideden nihai ürüne kadar ciddi anlamda bir sektör haline geldi. Üretim açısından herhangi bir problemimiz yok. Her geçen gün kalite artıyor, istihdam çoğalıyor. Ürünün pazarlanması anlamında da bu fuar oldukça önemli. Aynı zamanda bu fuar Sakarya'yı sektörün üssü haline getirecek. Bu konuda bizim için çok önemli. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah sektörümüz için hayırlı olur" ifadelerini kullandı.