''KÖTÜ BESLENME DEPRESYON NEDENİ''

Diyetisyen Bensu Şahin, "Kötü beslenme; depresyondan, karaciğer hastalığına kadar onlarca olumsuzluğun nedeni olabilir" dedi.

Sapanca Belediyesi tarafından düzenlenen "Dengeli Beslen Sağlıklı Ol" konulu seminer Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi'nde gerçekleşti.

Seminerde Diyetisyen Bensu Şahin tarafından beslenmenin önemi, obezite, beslenme önerileri ve besin grupları konularında bilgiler verildi.

Sağlıklı yaşamın sırrının gereksiz ilaç kullanımında değil, besinlerde olduğunu söyleyen Şahin, ayrıca bir öğünde birden çok çeşit besinin tüketilmesi ve tabak boyutlarının küçültülmesi gerektiğini ifade etti.  

Sunumunda yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmenin önemine de dikkat çeken Şahin, "Yiyeceğiniz sağlıklı ürünler ve uygulayacağımız pratik yöntemler hayatımı olumlu yönde etkiler. Kötü beslenme; depresyondan, karaciğer hastalığına kadar onlarca olumsuzluğun nedeni olabilir" dedi.

Şahin, daha sonra ise katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Program sonunda Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Diyetisyen Bensu Şahin'e teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Haber: Deniz Meral