'KADINIM, BURADAYIM, HAKLARIM VAR DİYECEĞİZ'

Emek Partisi Sapanca İlçe Örgütü, 8 Mart etkinliğinde Millet İttifakı Sapanca Belediye Başkan Adayı Cengiz Çiçek'i misafir etti.

Etkinliğe Çiçek'in yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Reyhan Başaran ve Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan konuşmacı olarak katıldı.

Kadınlar olarak her alanda yan yana gelmeye çalıştıklarını aktaran Tiryaki, "Kadınların en büyük derdi ekonomik kriz. Bir yandan da yerel seçimler öncesi 8 Mart'ı karşılıyoruz. Bugün burada sorunlarımızı tartışmak, çözüm yolları aramak için buluştuk" dedi.

"8 Mart aslında, 1857 yılında başlayıp bugüne kadar süren bir mücadele" diyen Reyhan Başaran ise, "Kadınlar hayatın her alanında zorluk yaşıyor. Kadının evde görünmeyen emeği var, güvencesiz işlerde çalışır. Bir babanın kızı, bir ağabeyin kardeşi, bir erkeğin eşi olmak zordur. Kadınlar her alanında görünür olmalı. Bizim yerel yönetim anlayışımızda kadınlar her alanda olacak. Kadına yönelik şiddet her geçen gün artıyor. Buna izin veremeyiz, şiddetin önüne geçmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Millet İttfakı Sapanca Belediye Başkan Adayı Cengiz Çiçek, Sapanca'da 15 Meclis Üyesi Adayının 8'inin kadın olduğuna dikkat çekerek, "Ayrımcılık maalesef toplumun her kesiminde var. İnsan hakları açısından baktığımızda bu ayrımların olmaması gerekiyor. Mesela benim İngiltere'deki işletmelerimde sadece kadınlar çalışıyor, meclis üyeliklerimizde 15 kişinin 8'i kadın, bu Sapanca açısından ilk oldu. Kadınlara her alanda fırsat verilmeli, ben oldum olası buna inanıyorum" diye konuştu.