"BÜYÜKLERİMİZDEN TESİS BEKLİYORUZ"

Nuri Erdoğan, Sapanca'da artık üst klasman bir tesise ihtiyaç olduğunu belirterek, "Sapanca'ya 2-3 sene içerisinde yıldızlarda ve gençlerde Türkiye, belki de Avrupa şampiyonlukları getireceğimize söz veriyorum" dedi.

Sapanca'da şuan 9-12 ve 12-15 olmak üzere 2 farklı yaş grubunda 35 öğrencileri olduğunu ifade eden Sapanca Güreş Takımı Antrenörü Erdoğan, "Sapancamız da imkanlarımız ve buna bağlı olarak eğitimlerimiz bir yere kadar, bu sebeple belli bir seviyeye ulaşan sporcularımızı üst yapı için Hendek Güreş İhtisas Kulübü'ne gönderiyoruz. Şuana kadar gönderdiğimiz tüm sporcularımız Türkiye derecesi yapmış çocuklar. Orada çok daha iyi hazırlanıp Dünya ve Avrupa şampiyonasına gitsinler istiyoruz. Yani çocuklarımızın geleceklerinin önünü açıyoruz" diye konuştu.

Sapanca'ya güreş tesis yapılmasının önemine dikkat çeken Erdoğan, "Geçtiğimiz günlerde federasyon başkanımız Sapanca'ya geldi. Burada bir tesis yapılması için görüşmeler gerçekleştirdi. Burada bir tesis olması demek yılda en az 5-6 tane milli takım kampının burada gerçekleşmesi demek hem tesisin kendi kendine yetebilmesi hem de ilçeye büyük bir maddi girdi anlamına geliyor. Belediyemizin bizlere tahsis ettiği eski Türk Telekom binasında çalışıyoruz. Hem kirası hem de elektriği belediye tarafından karşılanıyor ellerinden geldiği kadarda destek olmaya çalışıyorlar ama yetersiz kalıyor. Tek minderimiz ve kolonlar mevcut. Tek minder sebebiyle kısıtlı çalışmalar kolonlar sebebiyle ise sakatlanmalar yaşıyoruz. En büyük ihtiyacımız olan kondisyon aletlerimiz yok. Buda hem Çünkü güreşin ana merkezi olan Sapanca'nın artık üst yapıya geçmesi ve sporcularını kendi adıyla mindere çıkarması gerekiyor. Sapanca'da güreşe başlayan ve imkansızlıklar sebebiyle başka kulüplere giden sporcularımız balkan, dünya, Türkiye ve Avrupa şampiyonlukları yaşıyor ama Sapanca'nın adı geçmiyor. Biz güreşin beşiğiyiz ve bu çocuklarımızı Sapanca markası ile mindere çıkarmalıyız" diye konuştu.

Güreşe Sapancalı sporcuların damga vurduğunu hatırlayan Erdoğan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Sizlerin de bildiği gibi geçtiğimiz günlerde Bartın'da düzenlenen ve 35-40 ilin sporcularının yer aldığı grup karşılaşmaları yapıldı. Türkiye'ye damga vurmuş güreş kulüpleri ile Sapancalı ve kulübü bile bulunmayan çocuklarımız ferdi olarak 2 tane şampiyon çıkardık. Şartlarımızın düzelmemesi durumunda bu çocuklarımızı da önceki sporcularımız gibi büyük kulüplere göndereceğiz. Hep dediğim gibi güreşin beşiği olan Sapanca'da daha profesyonel bir yapıyı hayata geçirmemiz gerekiyor. Bu çocuklarımızı yetiştirip kendi kulübümüzle Sapanca markası ile mindere çıkarmamız ve şampiyonlukları Sapanca'ya getirmemiz gerekiyor. Bunun içinde büyüklerimizin bu konuya sahip çıkıp destek vermesi gerekiyor. Bu destek sağlanırsa söz veriyorum Sapanca'ya 2-3 sene içerisinde yıldızlarda ve gençlerde Türkiye, belki de Avrupa şampiyonlukları getireceğiz. Yani kısaca bizlere tesis yapın gerisini bizlere bırakın. Şuan zaten Türkiye güreşine damga vuran isimlere bakarsınız birçoğu Sapancalı gençlerimizdir. Türkiye'de böyle başarılı sporcular yetiştiren bir ilçe yok. Bakın şöyle düşünün. Şuan gençlerde Avrupa şampiyonasına gidecek 10 sikletin 3 sikleti Sapancalı sporcular. Bunların hepsi Avrupa Şampiyonasına vize almış ilçemizin çocukları gençleri. Büyüklerimizden en büyük dileğimiz bu çocukların önünü açın bunun içinde ilçeye bir tesis kazandırın."