''ALTIN MADALYAYI AMCAMA ARMAĞAN EDİYORUM''

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya alarak 2'nci kez dünya şampiyonu olan Sapancalı Metehan Başar, "Altın madalyayı amcam Hakkı Başar'a armağan ediyorum" dedi.

Şampiyon güreşçi Metehan Başar, karşılaşmaların ardından açıklamalarda bulundu. Ailece güreş yaptıklarını aktaran Başar, "Amcam Avrupa ve dünya şampiyonu Hakkı Başar. Biz buraya güçlü bir takımla geldik. Hem serbest, hem de grekoromen, hem bayanlar olmak üzere. Bugüne kadar altın madalya çıkmamıştı, hep kıl payı ucundan döndük. Bu altın madalyayı almak bana nasip oldu. Ben de buraya inanarak gelmiştim. Allah'a şükür altın madalyayı aldım" diye konuştu.

Rakibi Ukraynalı güreşçinin çok güçlü bir güreşçi olduğu sorusunu da yanıtlayan Başar, Zhan Beleniuk'in 2015 yılının dünya şampiyonu, Rio Olimpiyatları ikincisi olduğunu ve kendisinin de bu şampiyonaya son dünya şampiyonu olarak geldiğini belirterek, ''Kendime güveniyordum, korkacak bir şeyim yoktu. Maçta benim idaremde geçti. Güzel bir maç neticesinde altın madalyaya ulaştım. Biz amcam Hakkı Başar ile beraber çalışarak buralara geldik. Bu altın madalyayı da kendisine armağan ediyorum. O da çok mutlu olmuştur. İnşallah bundan sonra önümüzde Tokyo Olimpiyatlar'ı var. Oradan da altın madalya getirirsem ülkeme çok mutlu olacağım'' dedi.